Sociolog Oldřich Čepelka: Život je něco, co by si měl každý zkusit aspoň jednou
Sociolog a sociální gerontolog Oldřich Čepelka. FOTO: poskytnuto z archivu O. Čepelky

Sociolog Oldřich Čepelka: Život je něco, co by si měl každý zkusit aspoň jednou

23. 4. 2024

V sedmdesáti vyběhl na Sněžku, ve čtyřiasedmdesáti dokončil řádné doktorské studium, v pětasedmdesáti napsal druhou knihu, v šestasedmdesáti jezdí přednášet o tom, jak si co nejlépe užívat stáří. "Celý život trpím hyperaktivitou, neopustilo mě to ani na stará kolena," říká Oldřich Čepelka.

Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 39 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Dostal
:-) :-) Hloubka úvodního aforismu hovoří za vše, pěkné v jeho duchu další pořízení. :-) :-)
Jindra Hubačová
Oldřichu, přeji Vám pevné zdraví a ať Vám optimismus vydrží co nejdéle. Děkuji za hezký a zajímavý rozhovor. Mějte se prima a ve zdraví !
Marie Ženatová
Díky za velmi zajímavý a obohacující rozhovor - přeji mnoho zdravíčka a neutuchajícího optimismu. ♥ Dotazníky vyplňuji velmi ráda
Naděžda Špásová
Nejdříve mi nedošlo o koho jde. Teď už to vím, vyplňuji ankety na různá témata.
Lenka Kočandrlová
Jen si říkám,co jste dělal dříve, že jste se až na stará kolena dal na studia? Každý to má jinak,mě by ani nenapadlo něco studovat - nejistota jestli náhodou v průběhu neumřu - by mi bránila,a také lenost... Studuji si dnes a denně z knih to,co mne právě zajímá, stačí mi to.
Libuše Heulerová
Oldřichu a Honzo, moc díky za optimistický rozhovor....v dnešní době je to hodně potřeba.
Zdenka Soukupová
Moc hezký pozitivní rozhovor. Honzo, Oldřichu, díky.
Irena Mertová
Rozhovor jsem si s chutí přečetla.
Marie Měchurová
Oldřichu, rádi s Mirkem vzpomínáme na akci Ekolo 2017, kdy jsi nám dělal velitele. Tvůj životní postoj je hodně inspirativní. Hodně nových zážitků přejeme!!
Soňa Prachfeldová
Výborný rozhovor, ještě chci dodat - když už se do nás seniorů navážejí různí inteligenti, asi by nebylo marné, aby se snažili alespoň trochu pochopit, že nebýt seniorů, nebyli by tu ani oni, že senioři nejsou zanedbatelná složka. Jsou to lidé, kteří se velmi podílí na životě naší společnosti. Že díky nim, existuje historie, pokrok, pomoc, tam kde je zapotřebí a na co stačí. Díky seniorům nejsou naše hotely a různé destinace prázdné a nekrachují. a mnoho dalšího. Díky jim, se udržují tradice a to vše jsou nevyčíslitelné hodnoty. Tak bychom prosili, trochu více pokory a zdravého rozumu pro ty, kterým ustavičně vadí důchodci.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%