Sociolog a sociální gerontolog Oldřich Čepelka. FOTO: poskytnuto z archivu O. Čepelky
Sociolog Oldřich Čepelka: Život je něco, co by si měl každý zkusit aspoň jednou
23. 4. 2024V sedmdesáti vyběhl na Sněžku, ve čtyřiasedmdesáti dokončil řádné doktorské studium, v pětasedmdesáti napsal druhou knihu, v šestasedmdesáti jezdí přednášet o tom, jak si co nejlépe užívat stáří. "Celý život trpím hyperaktivitou, neopustilo mě to ani na stará kolena," říká Oldřich Čepelka.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiří Dostal
24.4.2024 10:00
:-) :-) Hloubka úvodního aforismu hovoří za vše, pěkné v jeho duchu další pořízení. :-) :-)
Jindra Hubačová
24.4.2024 09:25
Oldřichu, přeji Vám pevné zdraví a ať Vám optimismus vydrží co nejdéle. Děkuji za hezký a zajímavý rozhovor. Mějte se prima a ve zdraví !
Marie Ženatová
24.4.2024 07:08
Díky za velmi zajímavý a obohacující rozhovor - přeji mnoho zdravíčka a neutuchajícího optimismu. ♥ Dotazníky vyplňuji velmi ráda
Naděžda Špásová
23.4.2024 14:30
Nejdříve mi nedošlo o koho jde. Teď už to vím, vyplňuji ankety na různá témata.
Lenka Kočandrlová
23.4.2024 14:06
Jen si říkám,co jste dělal dříve, že jste se až na stará kolena dal na studia? Každý to má jinak,mě by ani nenapadlo něco studovat - nejistota jestli náhodou v průběhu neumřu - by mi bránila,a také lenost... Studuji si dnes a denně z knih to,co mne právě zajímá, stačí mi to.
Libuše Heulerová
23.4.2024 13:58
Oldřichu a Honzo, moc díky za optimistický rozhovor....v dnešní době je to hodně potřeba.
Marie Měchurová
23.4.2024 13:12
Oldřichu, rádi s Mirkem vzpomínáme na akci Ekolo 2017, kdy jsi nám dělal velitele. Tvůj životní postoj je hodně inspirativní. Hodně nových zážitků přejeme!!
Soňa Prachfeldová
23.4.2024 13:01
Výborný rozhovor, ještě chci dodat - když už se do nás seniorů navážejí různí inteligenti, asi by nebylo marné, aby se snažili alespoň trochu pochopit, že nebýt seniorů, nebyli by tu ani oni, že senioři nejsou zanedbatelná složka. Jsou to lidé, kteří se velmi podílí na životě naší společnosti. Že díky nim, existuje historie, pokrok, pomoc, tam kde je zapotřebí a na co stačí. Díky seniorům nejsou naše hotely a různé destinace prázdné a nekrachují. a mnoho dalšího. Díky jim, se udržují tradice a to vše jsou nevyčíslitelné hodnoty. Tak bychom prosili, trochu více pokory a zdravého rozumu pro ty, kterým ustavičně vadí důchodci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA