FOTO: Marie Macková
Člověk míní, život mění: Dva roky navíc
5. 5. 2024Milí čtenáři, milé čtenářky, jsem příběh. Jsem jeden z mnoha, které se dějí v rodinách pacientů s rakovinou, proto jsem příběh dramatický. Můj hlavní hrdina odchází v mém závěru z tohoto světa. Končím smrtí, přesto jsem příběh se šťastným koncem.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Ludmila Černá
6.5.2024 22:57
Hezky napsáno. Co člověk, to osud. Kdo nezkusil, neví, jaké to je, když se vám rodič před očima ztrácí a mění, jemně řečeno "v malé dítě". Jako nemáme návod na dítě, nemáme návod na "odcházení". Je to smutné a vysilující. Na druhou stranu, co tě nezabije, to tě posílí.
Zdenka Jírová
6.5.2024 01:22
Moc se mi tento příběh líbil. Není mnoho takových. Sama jsem několik let pečovala o maminku a nebylo to lehké, její potíže byly spíš psychického rázu. Zemřela ale v klidu ve spánku.
Marie Macková
5.5.2024 18:07
Rozumím strachu, o kterém se tu píše. Je to dramatický příběh, žádná selanka.
Hana Sojková
5.5.2024 17:54
Píšu sem za moji 85 letou mamku. Zdravotníci ji před rokem sice zachránili život ale ne zdravi. Je odkázaná na péči bez naděje na zlepšení a největší její starost je, že se cítí jako zavazadlo a největší strach je, že se přihodí něco někomu z nás kdo o ni pečujeme. Nedá si vymluvit, že pečujeme samozřejmě. Mamka hlasuje za euthanasii i když myslím, že to není to, co co by chtěla. Že je to spíš asistovaný odchod. Myslím, resp. vím, že by chtěla odejít v klidu a míru ve spánku. Děláme pro to co se dá ale bojim se, že se to nepodaří. Díky za náš systém který pomáhá pečujícím a taky fungující charity, půjčovny pomůcek, příspěvků apod. Ovšem po téhle zkušenosti budu nosit škapuliř s cyankaliovou kapslí. Protože psychické bolesti nejsou vidět jako ty fyzické. Těžko můžete někomu říkat, že má mít radost jen proto, že je. Správně je napsáno níže - každý není stavěny na hrdinství a říká se , že stáří není pro sraby. Bude to pravda.
Jsme jako rodina ateisté, takže boží věci nám nic neříkají.
Marie Macková
5.5.2024 16:48
Pro paní Evu Mužíkovou: I pro nás byly chvíle, kdy nám bylo moc věcí na obtíž. Jsme vděční za to, že jsme to zvládli. Pro paní Hanu Sojkovou - názor Vaší maminky jako ležícícho pacienta bude jistě zajímavý. Chodím jako dobrovolník do domova seniorů a mohu říct, že co člověk, to jiné prožívání. Často vidím na postelích úžasné osobnosti i přes jejich nemohoucnost. Každý nemusí být stavěný na hrdinství ani na šťastné prožívání tohoto období a vnímám, že když se to podaří, je to veliký dar, proto jsem článek napsala. Děkuji všem za ohlasy.
Eva Mužíková
5.5.2024 15:48
Většinou jsou zde příběhy úplně jiného rázu. Tento by si měli přéčíst ti, kterým je péče o starého nemohouciho člověka na obtíž. Je dobře, že jste se s námi o ten Váš podělila.
Naděžda Špásová
5.5.2024 14:15
Dobře napsané a je dobře, že jsou na světě ještě hodné děti. Sama jsem si tím prošla, byla jsem mladší, naštěstí jsme to jako rodina zvládli. Ale něco mi zůstalo a to je strach, toho se už nezbavím. Přeji ještě hodně takhle hezkých příběhů. :-)
Anna Potůčková
5.5.2024 14:04
Moc hezký článek ze života. Přečetla jsem téměř na jedno nadechnutí. Dědeček Vaši rodinku sleduje se shora a snad i drží ochrannou ruku, aby i nadále rodinné vztahy byly stále dobré a nic je nezkazilo. Opravdu moc hezké počteníčko.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA