Člověk míní, život mění: Dva roky navíc
FOTO: Marie Macková

Člověk míní, život mění: Dva roky navíc

5. 5. 2024

Milí čtenáři, milé čtenářky, jsem příběh. Jsem jeden z mnoha, které se dějí v rodinách pacientů s rakovinou, proto jsem příběh dramatický. Můj hlavní hrdina odchází v mém závěru z tohoto světa. Končím smrtí, přesto jsem příběh se šťastným koncem.

Jarní soutěž 2024 zdraví život
Hodnocení:
(5 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ludmila Černá
Hezky napsáno. Co člověk, to osud. Kdo nezkusil, neví, jaké to je, když se vám rodič před očima ztrácí a mění, jemně řečeno "v malé dítě". Jako nemáme návod na dítě, nemáme návod na "odcházení". Je to smutné a vysilující. Na druhou stranu, co tě nezabije, to tě posílí.
Jiří Dostal
:-) Ušlechtilost není dílem jejích obdivovatelů... :-)
Zdenka Jírová
Moc se mi tento příběh líbil. Není mnoho takových. Sama jsem několik let pečovala o maminku a nebylo to lehké, její potíže byly spíš psychického rázu. Zemřela ale v klidu ve spánku.
Marie Macková
Rozumím strachu, o kterém se tu píše. Je to dramatický příběh, žádná selanka.
Hana Sojková
Píšu sem za moji 85 letou mamku. Zdravotníci ji před rokem sice zachránili život ale ne zdravi. Je odkázaná na péči bez naděje na zlepšení a největší její starost je, že se cítí jako zavazadlo a největší strach je, že se přihodí něco někomu z nás kdo o ni pečujeme. Nedá si vymluvit, že pečujeme samozřejmě. Mamka hlasuje za euthanasii i když myslím, že to není to, co co by chtěla. Že je to spíš asistovaný odchod. Myslím, resp. vím, že by chtěla odejít v klidu a míru ve spánku. Děláme pro to co se dá ale bojim se, že se to nepodaří. Díky za náš systém který pomáhá pečujícím a taky fungující charity, půjčovny pomůcek, příspěvků apod. Ovšem po téhle zkušenosti budu nosit škapuliř s cyankaliovou kapslí. Protože psychické bolesti nejsou vidět jako ty fyzické. Těžko můžete někomu říkat, že má mít radost jen proto, že je. Správně je napsáno níže - každý není stavěny na hrdinství a říká se , že stáří není pro sraby. Bude to pravda. Jsme jako rodina ateisté, takže boží věci nám nic neříkají.
Marie Macková
Pro paní Evu Mužíkovou: I pro nás byly chvíle, kdy nám bylo moc věcí na obtíž. Jsme vděční za to, že jsme to zvládli. Pro paní Hanu Sojkovou - názor Vaší maminky jako ležícícho pacienta bude jistě zajímavý. Chodím jako dobrovolník do domova seniorů a mohu říct, že co člověk, to jiné prožívání. Často vidím na postelích úžasné osobnosti i přes jejich nemohoucnost. Každý nemusí být stavěný na hrdinství ani na šťastné prožívání tohoto období a vnímám, že když se to podaří, je to veliký dar, proto jsem článek napsala. Děkuji všem za ohlasy.
Alena Velková
Silný příběh. Děkuji za sdílení.
Eva Mužíková
Většinou jsou zde příběhy úplně jiného rázu. Tento by si měli přéčíst ti, kterým je péče o starého nemohouciho člověka na obtíž. Je dobře, že jste se s námi o ten Váš podělila.
Naděžda Špásová
Dobře napsané a je dobře, že jsou na světě ještě hodné děti. Sama jsem si tím prošla, byla jsem mladší, naštěstí jsme to jako rodina zvládli. Ale něco mi zůstalo a to je strach, toho se už nezbavím. Přeji ještě hodně takhle hezkých příběhů. :-)
Anna Potůčková
Moc hezký článek ze života. Přečetla jsem téměř na jedno nadechnutí. Dědeček Vaši rodinku sleduje se shora a snad i drží ochrannou ruku, aby i nadále rodinné vztahy byly stále dobré a nic je nezkazilo. Opravdu moc hezké počteníčko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%