Všechny fotografie: Věra Ježková
Obyčejný kapesník, řeklo by se
13. 5. 2024Taky považujete kapesník za samozřejmost, stejně jako já? Aby ne. Jistě není důvod se nad ním nějak zvlášť zamýšlet. A přesto jsem to udělala.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Seitlová
13.5.2024 11:39
Moc pěkný článek o kapesníku. Mám stále ráda i ty plátěné. Ano, kdysi byly moc pěkné kapesníky, Nějaký mám ještě doma. Také tu pověru znám a nikdy jsem kapesníky nedaroval.
Jana Kollinová
13.5.2024 10:29
Zajímavý článek. Pamatuji si ještě vyšívané kapesníčky s monogramem a krásnou krajkou, které schovávala babička v prádelníku, ale nikdy nepoužívala. Ke kapesníkům se traduje jedna pověra, že se nemají dávat nikomu darem, přinášejí prý slzy. Totéž se říká o špercích s perlou, ale kdo ví jak to vlastně s těmi slzami je.
Alena Velková
13.5.2024 10:23
Zajímavý článek. Doma mám na památku uschovaných pár krajkových kapesníčků po babičkách, jinak používám papírové, ale ty mi z krabičky krade Bobina, tak máme docela spotřebu :-)
Alena Švancarová
13.5.2024 10:22
Látkové kapesníky mám stále ráda,používám je.Papírové jen při rýmě a v kabelce,kdybych látkový zapomněla.Látkové ráda žehlím a skládám.Zajímavé zamyšlení.
Dagmar Vargová
13.5.2024 10:18
Děkuji za velmi zajímavý článek. Někdy jsem kupovala kapesníčky jako malý dárek, když už mě nenapadlo nic lepšího. Býval obrovský výběr jak dámských, tak i pánských kapesníků v pěkném dárkovém balení. Samostatnou kapitolou by bylo používání kapesníků ve společnosti. Znám jedince, kteří např. u stolu v restauraci vytáhnou velký bavlněný kapesník a "troubí" na celou místnost :-(. Jak se takový "klíh" v kapesníku pere? Japonci údajně řeší tento problém u stolu raději posmrkováním. Zato hlučné odříhnutí po jídle je považováno za žádoucí. Vyjadřují tím, že jim chutnalo. Ale to je všeobecně známá věc. Každopádně super článek a zase trošku jiné originální téma :-).
Jana Šenbergerová
13.5.2024 09:38
Pěkný článek. Připomněl mi "Poštovní schránku na konci ulice". I když používám ty papírové, látkových mám také dost. Ty jediné jsem vždycky žehlila ráda a skládala je podle vzorů a barev do "komínků".
Naděžda Špásová
13.5.2024 09:38
Věrko, smekám, napsala jsi to moc pěkně. Kapesník je pro mně jedna z nejdůležitějších věcí, bez něj nevystrčím nos z domu. Mám je všude po kapsách, pod polštářem. Papírové jsou ve všech místnostech. V první třídě mě posadili do první lavice s klukem, který měl neustále nudli u nosu. Byl to děs. Tak ať ti to stále dobře píše, přeji hezké léto.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA