Český porcelán tří století, část I.
Všechny fotografie: Věra Ježková

Český porcelán tří století, část I.

15. 6. 2024

Zvu vás do Uměleckoprůmyslového muzea v Praze na krásnou výstavu porcelánu. Přibližuje tři století historie českého a československého porcelánu z hlediska jeho výtvarného vývoje.

historie průmysl řemesla
Hodnocení:
(5.1 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Renata Otakarová
Miluju porcelán a tyto sady jsou opravdu krásné. Když jsem byla dítě, doma jsme měli klasický cibulák a jedlo se z něj jen svátečně. Teď to praktikuji podobně i já, vždy vytáhnu sadu, která se k dané příležitosti hodí a servíruju. Dceři jsem jako svatební dar koupila soupravu ve starožitnictví https://www.antikart.cz/ a doufám, že v této tradici bude pokračovat. :-)
Martina Růžičková
Věro, skvělá výstava tě inspirovala k bezvadnému článku. Díky za poučení o historii českého porcelánu a fotografie z výstavy.
Elena Valeriánová
Nejdříve jsem si přečetla dvojku a tak dodatečně i článek jedna. Moc pěkné a spousta zajímavých informací.
Dana Puchalská
Věrko,co napsat víc než se Ti článek o porcelánu moc povedl. Mám porcelán opravdu ráda a těším se na další díl. Děkuju.
Věra Ježková
Děkuji podruhé. :-)
Soňa Prachfeldová
Díky za zprostředkování nádherného umu našich předků.
Jitka Hašková
Díky za krásnou prohlídku výstavy. Doufám, že ještě trvá, chci se tam jít podívat. Bývala bych tam šla ráda s tebou.
Zuzana Pivcová
Doma bych takový porcelán nechtěla, ale uznávám, že je krásný. Tobě děkuji za příspěvek.
Naděžda Špásová
Věrko, to je nádhera, z toho bych si určitě vybrala. Tahy ho mám ráda, máme sice obyčejnější, ale když se něco rozbije, tak mě to mrzí.
Alena Vávrová
Jako milovnice, obdivovatelka a kdysi i sběratelka moc děkuji, Věrko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%