Jsem cvok nebo nám tu straší?
FOTO: Libuše Křapová

Jsem cvok nebo nám tu straší?

11. 7. 2024

První dny po odchodu pejska Ferdy jsem byla trochu ztracená. Chvíli to trvalo, než jsem si zvykla, že nemusím dveře do prádelny otevírat velmi opatrně, abych ho jimi neuhodila, že nemusím na schodech dávat pozor, kam zrovna šlapu – totiž na koho, hlídat otevřenou branku a bránu.

domácí mazlíčci kočka
Hodnocení:
(5.1 b. / 29 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Svoboda
Teď už jenom aby našel nový hezký domov a nestal se z něho znovu nešťastný tuláček.
Libuše Křapová
Soňo, mám v úmyslu o útulku ještě něco napsat. Příhody psů i koček, o které se tam starají. Někteří lidé jsou ke zvířatům opravdu krutí.
Libuše Křapová
Dášo, kocourek na tvém profilu je ten váš? Je krásný :-)
Libuše Křapová
Zdenko, Baruška měl krásný klidný život plný lásky celých pět let! Díky za něj. Naše nejstarší kočka Bětuška má asi třináct. Také si nás našla sama. Kouzelný byl počátek jejího pobytu. Napřed jsem ji nakrmila, pak vlezla Ferdovi do pelíšku a odmítla se hnout. Ferda nešťastný z toho divného stvoření si šel tehdy k Františkovi pro pomoc, ale dostalo se mu vysvětlení, že si doma pořádek musí udělat sám. Tak si ho udělal. Vlezl do pelíšku ke kočce a od té doby v něm spali spolu :-)
Soňa Prachfeldová
Tak čtu vždycky s radostí, že jsou lidé se srdcem na pravém místě a nenechají zvířátka napospas špatnému životu. Čtu i s lítostį, že jsou někteří lidé tak krutí, že živého tvora vyhodí jak odpad. Díky za dobré lidi, díky Libuško.
Dagmar Vargová
Libuško, my jsme měli ostrého psa (zemřel loni v červenci), takže kocourek by na dvorku či zahradě určitě nepřežil :-(. Doma je naprosto spokojený. Dalšího psa už si pořizovat nechceme vzhledem k věku, taky by nás mohl přežít... kocoura by si vzal syn, ale psa určitě ne. Hlavně ať Tuláček najde domov! Však napíšeš, jak to dopadne :-).
Zdenka Jírová
Byla jste úžasná, že jste kocourka nenechala osudu a našla mu sice zatím dočasný, ale kvalitní domov. Já jsem měla z útulku nádherného černobílého kocoura, kterému tam začali říkat Baruška, protože mysleli, že je kočka. Nechala jsem mu jeho neobvyklé jméno, slyšel na ně. Byl úžasný, okamžitě se skamarádil s domácí kočkou Luckou, měla jsem ho moc ráda. Bylo mu prý už 10 let, když ke mně přišel, před tím byl více měně na ulici. U mě byl moc spokojený, Žil ještě 5 let. Alespoň u mne prožil šťastné stáří. Je pochován u dcery na zahradě. Stále na něj myslím.
Libuše Křapová
Díky za komentáře. Tuláčka je snadné mít rád :-) Je to prostě mazlivé zlatíčko. Dášo, naše kočičky byly až na poslední dvě (sestry) původně také koťata vyhozená z domu. Mají volný vstup na zahradu psími dvířky. Za ta leta, co tu bydlím, postupně vychytaly skoro všechny myši a hryzce v okolí. Jen hnědé slimáky chytatodmítají :-(
Dagmar Vargová
Nádherný příběh a nádherný kocourek :-). Podobným způsobem se k nám zatoulal i náš kocour. Už u nás spokojeně žije pátý rok. Zrovna ho hladím, spí s námi :-). Máme ho jenom v domě, nikam ho nepouštíme, bojíme se o něho. Zřemě mu to nevadí, je vděčný, že našel domov.
Eva Mužíková
Přestože příběh Tuláčka znám z Libščina vyprávěňí, ráda jsem si članek přečetla. Dokonce jsem shlédla i video z útulku, kde je vidět, jak už reaguje na jméno. Krásný kocourek a diky Libušce nezůstal na ulici.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%