Velká voda v Bohumíně aneb Jak se stát Robinsonem
Všechny fotografie: Hana Práglová

Velká voda v Bohumíně aneb Jak se stát Robinsonem

30. 9. 2024

Jdu po chodníku a vidím, že starosta má otevřené okno. Sláva, potřebuji s ním něco projednat. Třeba na mě bude mít tři minuty času. Pro jistotu z chodníku telefonuji. Sekretářka zvedá telefon a na můj dotaz, zda je na radnici starosta a zda mohu přijít, tlumočí tento dotaz na patřičná místa.

města a obce Můj příběh počasí povodně
Hodnocení:
(5.1 b. / 35 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Vargová
Paní Hanko, obdivuji Vás a děkuji za Vaše vyprávění. Vím, co prožíváte. Už jsem o tom psala tady na íčku v několika komentářích, OD atd. Zažili jsme povodně v Uh. Hradišti v roce 1997. Tak už se k tomu nebudu vracet. Přeji Vám hodně zdraví, síly, psychické odolnosti, spolehlivé pomocníky, které naštěstí kolem sebe máte... ať je brzy lépe!
Alena Tollarová
Hanko, díky za Tvoje vyprávění. Jde z toho husí kůže. My na suchu se snažíme vcítit, máte to moc těžké. Držím všem vodou postiženým palce, aby se život co nejdřív vrátil když ne do normálních, tak aspoň přijatelných kolejí.
Jana Kollinová
Kdyby nešlo o skutečně popisovanou hrůzu způsobenou povodní, tak bych řekla, že je to dobře napsaný napínavý příběh od prvního do posledního řádku. Povodeň jsem nikdy nezažila, ale z dokumentů v televizi a z Vašich fotografií a čláku je zřejmé, že jste prožili chvíle plné napětí a hrůzy. Mohu přát jen pevné nervy a vůli dát vše do pořádku v rámci možností.
Anna Potůčková
Hani četla jsem Tvůj článek až do konce a je to síla. Nic takového jsem zatím nezažila, ale když jsem viděla ty domy, které u nás ohrožoval voda, některé dokonce i zasáhla, tak je mně všech těch lidí hodně líto. Líto, co prožili, prožívají a znovu musí budovat, čistit, uklízet apod. Ta bezmoc je zničující.....
Naděžda Špásová
Hanko, to je opravdu děsivé, to bych asi nedala. Tohle si vůbec nedovedu představit. Držím palce, aby to bylo co nejdříve pryč.
Elena Valeriánová
Hanko, smekám před Tebou za tento článek, ve kterém líčíš svoje zážitky s velkou vodou. Já toho nejsem schopná. A úplně sdílím Tvoje pocity. Rozumím strachu, bezmoci, smutku...
Jan Zelenka
Hanko, to je až deprimující líčení. Tohle jsem nikdy v životě nezažil. Při stěhování jsem vždy chtěl být mimo dosah vody. I v Litoměřicích bydlím na kopci. Asi to bude chtít nějaký čas, aby se domov a taky nervy vrátily do normálu.
Vladislava Dejmková
Hrozný, naštěstí jsem to nikdy nezažila. Držím palce a přeji mnoho síly.
Eva Mužíková
Hanko, hlavně aby co nejdříve opravili teplárnu a začalo fungovat topení...Ta představa, že bys uvízla ve výtahu bez rychlé pomoci je také děsivá. Nebudu psát, že je hlavní, že jste relativně v pořádku a že zahrada počká. Protože je mi jasné, že tak nebo tak, je to velký psychický a fyzický záběr. Kdo to nezažil, nedovede si to představit. Tak ať je brzo trochu lépe. E
Alena Velková
Hanko, to je síla. Držte se!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

19%