Všechny fotografie: Naděžda Špásová
Posedlost
15. 10. 2024
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Naděžda Špásová
18.10.2024 17:21
Až na p. Dvořáka, děkuji všem za příspěvky. V lese se chovám slušně, když najdu houbu dírku po ní hned zakrývám. Do hub nekopu, co neznám, nesbírám. Stromy si pohladím , zvířátka nehoním. Houbaření má naše rodina moc ráda, nic špatného na tom není. Pan Dvořák má smůlu, budou-li příští rok a my zdraví, jedeme do Splavů určitě. Přeji hezký podzim, všem hodným lidem. :-)
Elena Valeriánová
17.10.2024 09:13
Do lesa a na houby chodím vášnivě ráda. Tahám se s fotoaparátem, protože pro mne je houbaření spojeno s fotografováním. Chodím hrdě s košíkem a houbařským nožíkem (igelitka nebo bedýnka se mnou do lesa nejdou). Ke každé houbičce si kleknu, pěkně ji vydloubnu, zamaskuji místo, kde byla, očistím ji a něžně uložím do košíku. Ale pokud je pěkná nebo na pěkném místě nejdříve ji vyfotografuji. Ano, zabere mi to spoustu času, ale to nevadí, jsem na procházce v lese a ne na brigádě. Košík nemusí být plný, houby zpracovávám sama a tak mi stačí málo. A za den za dva vyrážím do lesa znovu... fotím, sbírám, kochám se.... tak to mám nastavené já. Stane se, že jdu z lesa s plným košíkem, ale mám takový akorát. Ne moc velký. Ale potkávám "houbaře" či spíše "sběrače" s plnými kýbly, to když se urodí. Převážně to jsou bratři z Polska.
Hana Rypáčková
17.10.2024 08:30
Některý rok se hledají houby, letos se jen sbírají. Protože je jen ochutnám ve smaženici, houbové omáčce a řízku, jen se na ně dívám, nebo je vyfotím. U Mácháče je krásně..
Alena Vávrová
15.10.2024 23:12
Naďo, já opětovně děkuji za sdílení krásných fotek, na této straně jezera to sice moc dobře znám, ale už jsem tam osobně nějaký čas nebyla.
Jiří Dostal
15.10.2024 21:25
:-) Jako kantorský elév jsem propadal houbaření v zámeckém ústavu před výplatou, masáků a bedel bývalo na kosu, muchomůrka zelená mi tam pomohla k dobře placenému záskoku za přiotráveného údržbáře, a že marodil dlouho... :-)
Soňa Prachfeldová
15.10.2024 19:43
To je úroda, musela být pěkná fuška, takovou spoustu hub zpracovat. Také ráda chodím na houby, ale zatím jsem byla jen jednou . Moc hezké fotky, krásná krajina.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA