Ilustrační foto: Freepik
Pouštíme ho z nemocnice, starejte se. Těžká situace, která ale má řešení
6. 11. 2024Doba hospitalizace v nemocnicích se zkracuje. Lékaři často propouštějí pacienty, kteří tam už nemusí být, ale přesto se nejsou schopni o sebe postarat. Potřebují pomoc a mnohdy jim ji rodinní příslušníci nejsou schopni poskytnout.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jiřina Jindrová
10.11.2024 04:49
Myslím, že toto téma je vážné a stále aktuální. Moje maminka se po operací kyčle odmítla pohybovat. Než jsme stačili situaci vyřešit, její tělo výpovědělo službu.
Helena Dohnalová
7.11.2024 07:15
Je mi 83 let, beru 6 prášků, nic mi není a nic mi nechybí. Dnes například mám sraz přáteli.
Dovedete si představit jak dopadnu až přijde konec a jednou to musí přijít. Jsem na světě úplně sama.
Olga Škopánová
7.11.2024 06:54
To by mě zajímalo jak se přizpůsobí a omezí rodina, která je rozesetá po celé Evropě.
Eva Mužíková
6.11.2024 20:13
Ano, kde je vůle, je i síla... ale v předposledním sloupci článku to tak jak je psáno, bohužel v mnoha případech končící. Moje sousedka by o tom mohla vyprávět. Několik měsíců se po několikaleté péči o naprosto nemohoucího manžela dávala dohromady nejen fyzicky, ale i psychicky... ale samozřejmě každého věc.
Pošta Iva
6.11.2024 19:57
Babička se starala o ležícího dědu, maminka se starala roky o ležící babičku.... já se jednou budu starat pokud bude třeba o své rodiče... Je to naše povinnost a myslím si, že pokud se celá rodina trošku omezí a přizpůsobí, jde všechno.... kde je vůle, je i síla....
Olga Škopánová
6.11.2024 19:53
Nám z nemocnice vrátili otce, který nechodil a nejedl, jak si poradíme jim bylo jedno.
Hana Řezáčová
6.11.2024 19:31
Tatínek měl 88, když si zlomil nohu v krčku, po operaci a nejnutnější pooperační péči na chirurgii, tatínka přeložili na doléčovací oddělení, které je součástí nemocnice . Asi po měsíci nám lékař oznámil, že rehabilitace atd. nevykazuje očekávané výsledky, ale že domů ho nepropustí, že pobyt doma nepřipadá v úvahu a předal nás (maminku a mne) sociální pracovnici, která nás informovala o nutnosti umístění tatínka do zařízení pro seniory, s tím, že sami najdou volné místo, ale může to být i mimo město, nebo že se sami můžeme pokusit nějaké místo poblíž najít, třeba budeme mít štěstí ... Maminka to odmítla, že tatínka chce rozhodně domů. Hodně jí to rozmlouvali, říkali, že to nezvládne, maminka ale trvala na svém, tak tatínek dožil (ještě rok) doma. Nějak jsme to jako rodina zvládli ... Mám tedy jinou zkušenost než jak je uváděno v článku, rozhodně z nemocnice "nelifrovali" nemohoucí pacienty domů bez ohledu na všechny okolnosti - zdravotní stav pacienta a rodinné možnosti ...
Danka Rotyková
6.11.2024 18:20
Souhlasím s p. Nejezchlebou. Mohou existovat poradny ap., ale fyzická odborná pomoc, to je zásadní.
Jitka Caklová
6.11.2024 13:33
Je velice těžké pro pečovatelku 75+ "respektovat přání a tužby nemocného", tedy spíš bezmocného a o to víc myslícího pouze na sebe. Mám za sebou trpkou zkušenost. Pokud bych v současnosti nedávala přednost sama sobě, svému životu, "vyhořela" bych stejně, ne-li hůře, jako před čtyřmi lety. Soucit/politování okolí nepovzbudí, spíš srazí ještě víc na kolena (do utápění-se v sebelítosti).
Daniela Řeřichová
6.11.2024 13:26
Bylo mi těsně po padesátce, když maminka onemocněla nevyléčitelnou chorobou. Měly jsme spolu krásný vztah a nedovedla jsem si představit, že bych ji nedoopatrovala, stejně jako maminku manžela. Bylo to náročné fyzicky i psychicky, protože pro ni pobyt mimo domov, kromě nutné hospitalizace, nepřipadal v úvahu. Nebýt manžela, který mi byl neskutečnou oporou, tak bych to při náročném zaměstnání nezvládla. Zároveň jsme totiž pomáhali i dceři samoživitelce. Kdo zažil, tak ví...
Své blízké jsem poprosila, aby mne v podobné situaci umístili do odpovídajícího zařízení.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA