FOTO: Dana Straková
Ach, jak hluboko jsem klesla
8. 11. 2024Zatímco moje sestra žije aktivním životem pražského seniora, navštěvuje nejrůznější akce a kurzy, my jsme se s manželem z velkoměsta odstěhovali na chalupu.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Straková
9.11.2024 07:56
Děkuji všem za reakci na moje slepičí povídání :-) Víte, že mě překvapilo, že mi nikdo nenapsal třeba: " Koho to zajímá, ty slepice?" A já bych mu na to odpověděla: "Ko ko ko ko komu nadáváš?" jako v tom vtipu, kdy ženská málem nacouvala na parkovišti do auta za sebou a z něj se od muže za volantem ozvalo: "Dávej pozor ty slepice". Ale asi to bude tím, že muži tohle nečtou, ne?
Eva Mužíková
8.11.2024 23:45
I já jsem dlouhá léta obnovovala své slepičí hejno kuřicemi z Dobranova....Také màm Vaše články ráda, pište dál.
Miluše Hasenohrlová
8.11.2024 19:00
Dano, pohodové čtení o slepičkách. Ano, přesně takhle se stará kohout o své hejno. Lojzík je fešák. U mě na dvorku je to také tak. :-)
Marie Homolková
8.11.2024 18:59
Chápu. Chtěla jsem jen pár slepic, kvůli vnoučatům. Aby viděli a věděli. Jenže se to nějak zvrtlo - některé snášejí obyčejné bílé a hnědé vejce, pak jsou slepice s vejci zelenými a hodně tmavými, jako čokoláda. A tamhleta slepice, vidíš babi, jak má úplněš stříbrné peří? Takže jsme na 20ti slepicích. Je to snad nejdražší koníček mého života - tedy, měla jsem někdy nějaký jiný? Ale sousedi jsou rádi a já nejsem tak osamělá. Slepice vůbec nejsou hloupé! Sedněte si u nich a pozorujte jejich společenský život. Uvidíte, že mám pravdu. Kohouta nemáme, takže se musí "umravnit" samy mezi sebou, což nebývá jednoduché. Tvoří skupinky, já jim říkám "gengy". Jeden sídlí pod králíkárnou, jeden pod meruňkou, pak další v bývalém skleníku a také u vrátek. Některé přeletí plot, jsou na zahradě a místo škubání trávy u zadních schodů domu trpělivě čekají, až půjdu s krmením. Pak letí za mnou a vlezou do vrátek dřív, než já. Královské krmení tam mají celý den - ale těch pár zbytků z kuchyně je holt něco jiného. Atd. atd. Slepice zatrolený. Nikdy jsem je neměla, až posledních 5 let.
Marie Měchurová
8.11.2024 18:55
Mezi slepicemi jsem vyrůstala, jsou to prima tvorové. Hezké počteníčko.
Anna Potůčková
8.11.2024 13:43
Takový odlehčující článek a také úsměvný. I se slepicemi může být v domácnostech veselo.
Zdenka Soukupová
8.11.2024 13:19
Dano, jak se říká: konec dobrý, všechno dobré. Moc hezký "slepičí" článek. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA