Úvodní foto: acri.cz, obrázky v textu: V. Dejmková
Digitální abeceda: Jak si koupit jízdenku přes mobil? Zde je podrobný návod
20. 11. 2024Pokud občas jezdíte vlakem nebo autobusem, jistě tušíte, že si můžete koupit jízdenku nejen u řidiče autobusu nebo u průvodčího ve vlaku či u pokladní na nádraží, ale také z mobilu nebo s použitím počítače.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
20.11.2024 08:03
Velmi dobře popsáno. Já pokud jedu vlakem používám aplikaci v IDOSu. Výhodou je místenka zdarma. V mobilu mám pak QR kód, kterým se prokazuji.
Radmila Coufalová
20.11.2024 07:54
Pro ty, co žijí v Praze a okolí doporučuji stáhnout aplikaci PID. Lze využít na cestu vlakem i autobusem do vzdálenosti až 60km od Prahy. Jízdenky se nekupují na konkrétní trasu, ale podle vzdálenosti na konkrétní pásmo a příslušný čas. Některá pásma jsou i na 24 hodin a v tomto časovém rozpětí můžete jezdit zcela libovolně. Pokud se rozhodnete cestu odložit, jízdenka vám zůstane uložená v mobilu. Aktivuje se až při nástupu do vlaku či autobusu. Dá se ušetřit až polovina jízdného.
Daniela Řeřichová
20.11.2024 07:44
Vlaďko, popsala jsi postup neuvěřitelně podrobně. Já cestuji vlakem a autobusem po celé republice velmi často, někdy i dvakrát týdně. Jsem se službami dopravních společností (až na malé výjimky) náramně spokojená. Jízdenky kupuji řadu let výhradně on-line, již mám i své oblíbené vagony a sedadla. Osvědčil se mi účet u dopravců, platba i storno probíhá obratem. Jízdenky netisknu, stačí se prokázat QR kódem. Přeji všem íčkařům šťastnou cestu. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA