FOTO a ilustrace: Pixabay
Glosa: Těšení se na něco
27. 11. 2024Tak jsem si nedávno uvědomil, že čím jsem starší, tím méně se na něco těším. A je úplně jedno, na co. Okruh mých možných těšení se s přibývajícím věkem neustále zužuje. Už jsem toho zažil, zkrátka, až příliš. A fůru těšení jsem tak vyčerpal.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
27.11.2024 14:51
Nikdy se mi nestalo, že jsem se těšila a ono to pak nevyšlo, spíš naopak. Dnes jdu v 16 hodin ven s kamarádkou a už se nemůžu dočkat. Zima nám bude ukradená, všechno probereme a čas nám bude spíš chybět. Jsou věci a lidé, kteří nám dávají radost do života a to je moc fain. Já vám děkuji za milý a pozitivní článek.
Jana Šenbergerová
27.11.2024 14:22
Těšit se na cokoli znamená pro mě připravovat si prostor pro radost. Ta je jednou z mých oblíbených emocí. Umím si ji užívat zcela nepokrytě, ale také skrytě. Občas za to sklidím napomenutí, ať se nechovám jako malé děcko. Proč bych mu tu radost nedopřála, když ho celý život nosím v sobě stejně jako tu stařenku, která se čím dál víc a častěji také hlásí o svůj díl radosti v mém chátrajícím těle. Mám radost i z článku, který mě inspiroval k napsání tohoto komentáře.
Naděžda Špásová
27.11.2024 13:43
S těšením jsem opatrná. Často se mi totiž stává , že když se na něco těším, tak se stane pravý opak, nebo se to nestane a když jo, tak nic moc.
Jana Kollinová
27.11.2024 13:18
Pryč jsou doby, kdy jsem těšení zaměňovala za očekávání a rozdíl pochopila až ve chvílích, kdy mi život nabídl nejen těšení, ale i potěšení. Kdo hledá, najde!
Zdenka Soukupová
27.11.2024 13:17
Honzo, já se vždycky těším na nějaký hezký článek od Tebe. Tak zase něco napiš a můžeš se těšit, že si ho přečtu. :-)
Jana Kollinová
27.11.2024 13:11
Někdo moudrý řekl, že život se skládá z okamžiků, které patří jen tobě. Těš se z nich, vychutnávej si je, jak jen dokážeš.
Daniela Řeřichová
27.11.2024 11:44
Hezká glosa. Patřím k těm, které se každý den na něco těší. Třeba teď mám v bytě binec, ale za chvíli bude trochu předělaná předsíň. Těším se na vůni vypraných záclon, těším se, když se vrátím navečer z akce a je tady vnuk. Také jsem měla pár období, kdy objektivně nebyl důvod se na něco těšit. Tak jsem si naložila hodně práce a tíseň utlumila. Přeji Vám, ať máte pořád důvod se na něco těšit. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA