Ilustrační foto: Freepik
Babička je sama, koupíme jí psa. Živé dárky nejsou dobrý nápad
17. 12. 2024Koupit někomu k Vánocům jakékoli zvíře, aniž by o tom dotyčný předem věděl? Pro dárce to bývá skvělý nápad, vynikající překvapení. Jenže obdarovaný to často vnímá přesně naopak.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jitka Caklová
20.12.2024 11:25
Měkkosrdcatý člověk to má vždycky těžší a je jedno, zda se jedná o zvíře, dítě, či osobu blízkou v péči. Bohužel si to dlouho neuvědomuje.
Lenka Kočandrlová
19.12.2024 17:51
Vzít si na starost zvíře,to je jako mít dítě. Nejde dát živého tvora někam pryč,když už tady je a je odkázán na naši péči. Já nikdy žádné zvíře nechtěla a stejně jsem v mládí chodila se psem na procházky,sháněla mu žrádlo - tehdy nebyly granule a konzervy,jako dnes,protože sourozenci,mladší,hrozně chtěli pejska,ale starat se,to ne. Později zase králík,kočky....Teď máme dvě kočky, k tomu sousedů kočky a dvě bezdomovkyně kočky.Tak každý den je několikrát denně krmení, neumím si představit,že by zůstaly o hladu.Ty tulačky mají udělané pelíšky ,aby se měly kam schovat v zimě. Tak to dopadne,když je člověk měkkosrdcatý....
Jana Šenbergerová
18.12.2024 13:55
Přestože já po žádném zvířecím mazlíčkovi nikdy netoužila, svým dcerám jsem je neodpírala. Vzorně se o ten zvěřinec staraly, a když se stěhovaly, každá si ten svůj vzala s sebou a vnučky ho úspěšně rozšiřují.
Jana Kollinová
18.12.2024 13:26
Rozhodnutí o tom, zda k sobě připoutat další bytost by měl mít každý sám.
Jitka Caklová
18.12.2024 13:05
Když bylo tatínkovi tolik co mně (75), měl ještě ve chlévě krávu. Stále jsme ho přesvědčovali ať krávu pustí, že už se v životě nadřel dost. Když na naše slova dal, za půl roku "šel za ní".
Jitka Caklová
18.12.2024 12:40
Jsem z hospodářství stejně jako Maruška Ž. a péče o zvířata jsem si užila víc než dost, neboť to bylo naše živobytí. Pes je zvíře, věrně oddané svému páníčkovi a řekla bych, že je lepší si psa nepořídit, než si ho pořídit a s jeho pomocí do posledního dechu dosahovat cílů, kterých bych bez něj nedosáhla. I tak to někdy chodí.
Hana Řezáčová
18.12.2024 11:25
Vůbec nechápu situaci, o které píše paní Kopecká 5:59 ... Mít psa přece není povinnost a není třeba se nikomu omlouvat ... Kdyby kolegové měli rybičky, tak by se taky dívali "šejdrem" na toho, kdo je nemá? Mít pejska je moc fajn, ale není to pro každého, a ve vysokém věku to může být komplikované - maminka, když zemřel tatínek, to jí bylo 82 let, o pejskovi uvažovala, rozmluvili jsme jí to - a dobře jsme udělali, bydlela ve třetím patře bez výtahu a později špatně chodila, vůbec by to nešlo ...
Marie Ženatová
18.12.2024 10:33
Když jsem před 22 roky ovdověla tak jsem se od dětí dověděla, že na vánoce od nich obdržím psa - abych prý nebyla sama. Já jsem to ihned odmítla s tím, že celý život jsem žila mezi zvířaty - v mém dětství a mládí jsme jich měli až nad hlavu a já se o ně musela také starat. Když jsem se vdala, tak jsme měli slepice a veliké množství králíků. Když jsme chtěli odjet na nějaký týden na dovolenou, tak jsme museli hledat někoho, kdo se o zvířátka bude starat. Byli jsme skutečně přímo uvázáni u domu. I když jsem už tak dlouho sama - vůbec nejsem sama, mám kolem sebe veliké množství dobrých lidí k přátelskému popovídání. A současný nádherný a hezký volný čas využívám k procházkám i častějšímu cestování.
Hana Rypáčková
18.12.2024 10:00
Je dobře, že se to před Vánoci připomene.. Nevhodné dárky existují, ale zvíře by nemělo být.
Marie Faldynová
18.12.2024 08:35
bydlí daleko a vnučka, která to má nejblíž, babičce věnovala křečka. Nepochopila, že osobní návštěvu nelze nahradit zoologickou zahrádkou.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA