Pohádková lednová krajinka přes okna autobusu
Všechny fotografie: Marie Ženatová

Pohádková lednová krajinka přes okna autobusu

5. 1. 2025

Tento týden jsem si projela několik vesnic a městeček v mém okolí. Ta zimní lednová mrazivá rána nám vytvořila nádhernou přírodní a přímo pohádkovou výzdobu krajiny.

A já sama vidím, že uměle nasvícené vánoční stromy i celá náměstí se před touto kouzelnou nádherou úplně ztrácí.

Mám celoroční průkazku na cestování autobusy i vlaky na celý rok za 1.400 Kč, a tak se ji snažím teď co nejvíc používat. Bohužel, moje delší nemoc a lázně mi nedovolily ji využívat téměř tři měsíce, ale i tak se mi stále vyplatí - jsem původním povoláním ekonomka.

Ovšem když si chci projet delší trasu, a to třeba z jednoho konce okresu až na druhý, tak mi nezbývá, než pořizovat fotografie nejvíce jen z oken autobusu. Sednu si hned s dovolením na první sedadlo za řidičem a poprosím jestli si mohu za jízdy něco fotografovat. Při těchto jízdách se přímo opíjím tou neobvyklou pohádkovou krásou - občas si připadám, že projíždím ledovým královstvím.

Moc vás zvu na moji zimní projížďku včerejším mlhavým dnem.

cestování fotografování města a obce
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Marie, tuto kartu vlastním již nejměnè čtyři roky, platí mi pro celý liberecký kraj. Chce to hodně jezdit, aby se investice vrátila a ještě vyplatila. Vyhovuje mi i to, že si nemusím kupovat ǰízdenku. Doporučuji všem. Také občas za jízdy vyfotím krajinu za oknem , ale silnice, byť lemované sněhem obalenými stromy, mne nelákají.
Alena Tollarová
Opíjení se cestováním a kocháním je povolené až žádoucí :)
Hana Polednová
I z autobusu se dají pořídit pěkné fotky, když nožky neslouží. Přeji další pěkné projížďky.
Marie Ženatová
Jen doplňuji k té své celoroční průkazce - platí jen pro cestování po celém Jimoravském kraji až na jeho hranice. Třeba Jevíčko je už jiný kraj, ale protože je na hranicích našeho kraje, tak i tam je ještě moje průkazka platná.
Blanka Lazarová
Pěkné objevné cestování. Betlém je super a výzdoba v Jevíčku taky. Děkuji za projížďku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 2. týden

Kam letos vycestovat - doopravdy, anebo jen virtuálně? Tématem kvízu tohoto týdne budou známé i méně známé turistické destinace z celého světa.