Všechny fotografie: Dana Straková
Moje dorty
7. 1. 2025
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Straková
7.1.2025 19:06
Děvčata děkuji, k té kachně jenom dodávám, že snacha jí měla moc ráda, teda tu opravdovou a já jsem jí ji jeden rok k narozeninám skutečně upekla. No a další rok to byla tahle - základ byla ořechová roláda, knedlíky vykrojené z piškotového těsta a zelí bylo z marcipánu obarveného šťávou u červené řepy.
Marie Ženatová
7.1.2025 15:11
Milá Danuš*, jste skutečná výtvarnice. Já jsem už ve svém životě také nějaké úplně obyčejné dorty upekla, hlavně dětem k narozeninám. Když měla dcera 14 roků tak jsem na veliký dort naaranžovala ještě 14 maličkých dortíčků, které jsem upekla v maličkých konzervičkách - všem se ten nápad líbil. Ale ty vaše originální dorty jsou obdivuhodná. Kachna* se zelím by mne také oklamala - jste nápaditá kouzelnice ♥
Jitka Caklová
7.1.2025 13:56
Dano jsi dobrá, z vlastní zkušenosti kreativitu druhých umím ocenit :-)
Jitka Caklová
7.1.2025 13:50
Také si dovoluji přispět svojí "troškou do mlýna". V dětství jsem chtěla být cukrářkou, ale "zbyla" na mě pekařka. Tehdy jsem byla zklamaná, neboť jsem netušila, že základem pro obojí je znalost surovin. Během života se ze mě stala cukrářka samouk. Sice jsem později jako živnostnice tvořila "pouze" klasiku, ale zákazníci na moje výtvory vzpomínají do dnes. Viz. - malá část v moji fotogalerii Pečení.
Hana Polednová
7.1.2025 13:23
Danuš, ta kachna nemá chybu, perfektní nápad i výtvor. Všechny dorty se mi líbí, i ty slané. A jak ty píšeš, nejhorší je to vymyslet než zrealizovat. Jsi šikulka a určitě nám ještě nějaké dortíky nabídneš k nakouknutí.
Libuše Křapová
7.1.2025 12:20
Tý jo. Tak tu kachnu se zelím bych si dala :-) Také by mne to oklamalo :-)
Irena Mertová
7.1.2025 12:14
Dano, ty jsou úžasné! Sbíhají se mi sliny... Tak skvělé dorty jsem ještě neviděla. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA