École de Paris: Umělci z Čech a meziválečná Paříž
Výstava představuje unikátní díla. FOTO: Daniela Řeřichová

École de Paris: Umělci z Čech a meziválečná Paříž

13. 1. 2025

Na konci roku mne velmi oslovil výstavní projekt Národní galerie Praha, představující odkaz tří výtvarníků s českými kořeny, kteří se osobitým tvůrčím způsobem snažili vypořádat s důsledky Velké války.

kultura výstavy výtvarné umění
Hodnocení:
(5 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Danielo - lákavá pozvánka :)
Anna Potůčková
Já se na výstavu nedostanu a tak alespon díky Tobě si její část virtuálně můžu prohlídnout. Už titulní fotka určitě mnohé na výstavu naláká.
Marie Seitlová
Určitě krásná výstava, díky za přiblížení a fotky.
Alena Velková
Moc pěkné. Také se tam chystám.
Vladislava Dejmková
Danielo, je to příspěvek o zajímavé výstavě vytvoŕený trochu neobvyklou, ale o to více působivou formou. Díky. Třeba mi to někdy vyjde se tam podívat.
Jana Kollinová
Shlédnutí výstavy Umělci z Čech a meziválečná Paříž je pro milovníky výtvarného umění nepochybně výrazný umělecký zážitek. Obdivovat vystavené exponáty se mi nepodaří vidět na vlastní oči, o to víc oceňuji možnost virtuální návštěvy prostřednictví článku a s fotografií. Doplňující životopisné údaje hlavních protagonistů velmi oceňuji. Přeji všem, kteří výstavu zhlédnou krásný zážitek.
Marie Měchurová
Danielo, děkuju za článek. Mám ráda výstavy malířů, tu atmosféru...
Irena Mertová
Děkuji za přiblížení výstavy. Utíká mi kvůli noze jedna výstava za druhou, tak jsem vděčná... :-)
Blanka Lazarová
Danielo, děkuji za pěkné seznámení s touto výstavou. Je až do března, třeba se mi podaří do Prahy přijet. Určitě by to stálo za komentovanou prohlídku. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%