Bratř Karel Čapek a Josef Čapek. FOTO: Wikipedia.org, volné dílo
Dopis Karlu Čapkovi
14. 2. 2025Vážený, milý, mnou a mými blízkými a vlastně celou kulturní částí našeho i jiných národů milovaný a ctěný pane spisovateli, básníku, dramatiku, filozofe, novináři, malíři, fotografe a báječný člověku, pane Karle Čapku.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Iva Bendová
18.2.2025 11:50
Také děkuji i Vám, p. Šenbergerová! :-D
Račice jsou si obvykle blízké ;-)
Jinak - zatím jsem nepochopila, jak lze dát 6*
Jana Šenbergerová
18.2.2025 10:42
Jednatřicet Čapkových knih v naší domácí knihovně asi nikoho nenechá na pochybách, že i u nás patří k obdivovaným spisovatelům, ale tak krásný dopis bych asi napsat nesvedla. Jeho vytříbená a obdivuhodná čeština pozvedá náš jazyk na vysokou úroveň. Můj dík patří jemu, i vám.
Zuzana Zajícová
16.2.2025 18:58
Pokud mrknete na stránky našeho Vršovického divadla MANA, máme v repertoáru několik her Karla Čapka (Matka, Krakatit) i hry o něm (Ve dvě na Kodaňské, Čapek) a dokonce máme v nabídce i tématické procházky.
Helena Přibilová
16.2.2025 17:28
Paní Bendová, napsala jste velmi hezký a dojemný dopis, zvláště mne zaujal poslední odstavec.
Iva Bendová
15.2.2025 16:41
Ze srdce děkuji za milé reakce.
Dovolím si zde doporučit knihu Heleny Čapkové "Moji milí bratři."
Blanka Lazarová
15.2.2025 15:23
Paní Bendová, děkuji za krátké, ale výstižné připomenutí těchto dvou našich velikánů. :-)
Michaela Přibová
15.2.2025 15:10
Váš dopis Karlu Čapkovi se mi moc líbil. Kdysi jsme dostali na základní škole napsat dopis právě Čapkovi. Tenkrát jsem mu děkovala za Dášenku a nádhernou knihu Matka.
Jan Zelenka
15.2.2025 09:39
Mám rád Karla Čapka jako člověka, i spisovatele. Za svůj poměrně krátký život toho napsal hodně. Cestopisy, fejetony, glosy, romány. Právě jeho žurnalistická tvorba je pro mne velkou inspirací.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA