Ilustrační foto: Pixabay
Co mně dnes vadí
25. 2. 2025Jsem smutný z toho, že se dnes vytrácí solidarita, soucit, vzájemná pomoc, ohledy na druhé lidi. Současná společnost považuje především za nejvyšší hodnoty výkon, kariéru, úspěch, zdraví, mládí a krásu, vypracované tělo, plete si důstojnost člověka s užitečností.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Miloslava Richterová
2.3.2025 08:28
10:12 Možná byste si článek mohla přečíst znovu a autorovi se omluvit. Nebo si pustit znovu přímý přenos z ,,roztržky", nevhodné chování snad rozeznáte.
Jindřich Berka
28.2.2025 09:33
Co to píšete za bláboly.? Článek je o něčem, co nepochpíte. Kde vám jen o hádky. Polibte mi..
Olga Škopánová
28.2.2025 07:39
A navíc článek se jmenuje Co mě dnes vadí a začíná slovy jsem smutný (pokud ještě dovedu číst) a nikoliv Jsem rád ve své vlasti.
Olga Škopánová
28.2.2025 07:36
Na to by ovšem panu Berkovi stačila jedna věta nač potom celý článek.
Jindřich Berka
27.2.2025 20:55
Děkuji. Je vidět, že jste na rozdíl od některých četl. Jsou tu lidé, která základní myšlenka nezajímá. Proč to autor píše. Chtěl jsem především sdělit, jak jsem rád ve své vlasti.
Zdeněk Pokorný
27.2.2025 19:35
Hezký článek se spoustou hlubokých prožitků a myšlenek. Autor je citlivá a vnímavá duše. Některé věci vidím stejně nebo podobně. Ano, také si myslím, americký individualismus pramení z toho, že život v těchto končinách se s nikým nemazlil. A ani dnes nemazlí. Vzpomínám si, když jsem byl za prací v Londýně. Za ty dva roky jsem tam měl řadu přátel i známých, i z řad Angličanů. Ale přesto jsem měl pocit, že kdyby se nade mnou "slehla zem", asi by mě nikdo nehledal. Ale to je asi v cizině normální. Peníze jako nejvyšší hodnota a k tomu úspěch, touha prosadit se, je velmi silná. Mezi normálními lidmi, kde jsem se pohyboval, pak bylo ještě něco stejně silného: "nepřijít o práci". V tak silné míře jako na Západě jsem to tady doma nezažil. Ta konkurence na každém kroku. Je to prostě něco jiného. Od svého návratu domů, jsem se vědomě zaměřil na činnosti, které dělám pro druhé lidi ZADARMO. A měl jsem a mám z toho dodnes dobrý pocit, když pro někoho udělám něco, za co si nenechám nic vnutit, ani obyčejnéé kafe nebo bonbošku. Stačí mi prosté a obyčejné děkuji. A myslím, že to tady mezi námi stále je. A je to, doufám, nakažlivé. Krásný článek, pište dál.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA