Ilustrační foto: Freepik
S tím svatým Stapinem jste mi dal, pane kolego
4. 3. 2025Když jsem ve "Foto dne" uviděla snímek kaple sv. Stapina na Klokočce u Bakova nad Jizerou, šly na mne mrákoty. Považuji se totiž za slušného znalce svatých a o tomhle jedinci jsem nikdy neslyšela. Mé sebevědomí hned těžce zakolísalo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarka Jendrisková
11.3.2025 08:57
Díky za článek, ono svatých není nikdy dost. To že jsem Sv. Stapina neznala mě nepřekvapilo, i zde přece platí, čím víc toho v daném oboru vím, zjišťuji, co všechno nevim. Šikmý kostel Petra z Alkantary mě také překvapil. Zde zase patří dík Karin Lednické.
Alena Lachmanová
5.3.2025 07:31
Na Klokočku chodíme dost často,na procházku,na houby. Bohužel je kaple sv. Stapina docela zanedbaná. Při Noci kostelů se zde konají koncerty, občas mše. Voda je vhodná i pro kojence. A údolí Rokytky je prostě paráda. Vede zde i Křížová cesta ke kapli. Vše stojí za výlet.
Zdenka Jírová
5.3.2025 00:43
Zajímavý koníček, ještě jsem o takovém neslyšela. Já si vystačím se sv. Václavem, Pannou Marií a Ježíšem.
Rostislav Mraček
4.3.2025 19:45
Je skoro jisté, že na sv. Stapina zase zapomenu, ale teď jsem si o něm rád početl! Moc pěkné.
Šárka Bayerová
4.3.2025 19:01
Ještě jednou díky za námět, kolego. Navíc jsem na tenhle kout Čech zatím neměla štěstí, tak snad někdy.... :-)
Mirek Hahn
4.3.2025 18:58
Páni! Děkuji za zmínku o fotografii. Také jsem si pár informací nalezl... Ale musím přiznat, že mne na to místo táhne především pramen Klokočka, který vyvěrá pod kaplí a voda je vedena z pod barokního podloubí krátkým umělým korytem do Rokytky. Byl jsem tam poprvé jako dítě na nějakém vandru a když jednou za pár let jedu někde poblíž, tak se zastavím. To místo je docela kouzelné. Deo gratias.
Martina Růžičková
4.3.2025 17:45
O sv. Stapinovi jsem doteď neměla ponětí. Děkuji tedy za podrobné informace, s jejichž získáním jste si dala vskutku velkou práci. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA