Ilustrační foto: Freepik
Zdraví si za peníze nekoupíš? Zdá se, že pořekadlo neplatí
3. 3. 2025Chudí lidé mají častěji psychické potíže než ti finančně zabezpečení. A když je někdo bohatý, je vysoká pravděpodobnost, že se dožije vyššího věku než ten nemajetný. Všechno se sice za peníze koupit nedá, nicméně se s nimi zdravotní trable a stáří zvládají snadněji.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Ženatová
5.3.2025 08:37
Ano, naše zdravotnictví je skutečně na vysoké úrovni - i já jsem se o tom před několika měsíci přesvědčila. Také jsem byla v ohrožení života podobně jako milá paní J. K. Jakubcová. A za svůj další aktivní život mohu jen obětavým a vynikajícím lékařům v Brně znovu a znovu za nezištně zachráněné a dobře fungující srdíčko znovu pokorně děkovat ♥
Jarmila Komberec Jakubcová
3.3.2025 15:48
Naše zdravotnictví je na vysoké úrovni o čemž jsem se přesvědčila před několika dny. Byla jsem v ohrožení života, srdíčko se skoro zastavilo a RZ mi odvezla do FN Plzeň, kde mi byla poskytnuta max.péče, stanovena diagnoza a byl mi voperován kardiostimulátor. I přesto, že mi je 78 let lékaři neváhali ani minutu mi zachránit život. Mohu opět aktivně žít a tím poděkovat našemu zdravotnictví za skvělou péči.
Hana Řezáčová
3.3.2025 14:54
Mně přijde hrozné, když ve Velké Británii (ve vyspělé bohaté zemi!) je "v lokalitách obývanými sociálně slabými vrstvami" zdravotní stav horší než u "obyvatel nejbohatších částí země " A v USA je to obdobné! Myslím si, a věřím, že u nás je to tak, že všichni co celý život pracují, platí zdravotní pojištění mají stejný přístup ke zdravotní péči ... Dobře, nemusí každý mít na rychlou výměnu kloubu v soukromé nemocnici, ale operaci mu udělají, byť o něco později, v nemocnici státní, a stejně dobře ... Neměl by být ve zdravotní péči zásadní rozdíl mezi pracovníkem na stavbě a majitelem stavební firmy ... Takže rozdíly mezi lidmi v délce zdraví či života by měly být způsobeny jen rozdílným životním stylem : kouření, alkohol, málo pohybu ap., jíst se dá zdravě i za "normální" peníze. A to pak už je na každém, bez ohledu na to jestli je "bohatý" či "chudý" ...
Olga Škopánová
3.3.2025 14:53
To samé je můj syn, pokud ho skolí nějaká nemoc tak neváhá z Německa jet do Čech. Opravdu si nemáme na co stěžovat i když sem tam narazíme na neochotného lékaře či sestru, i když čekací doby na některé operace jsou dlouhé.
Jindřich Berka
3.3.2025 12:58
Přesto jsou u nás lidi nespokojení. Mrčí, stěžují si. Já jsem moc rád v Česku a mám miluji svou vlast. Jindra
Dagmar Vargová
3.3.2025 11:38
Zadarmo??? Vždyť si celý svůj "produktivní" život platíme zdravotní pojištění! A ano, v USA je velký problém. Znám lidi, kteří odešli do USA za "lepším životem" a vydělat si. Pak banální zarezlý hřebík, infekce,... a velice rádi se vrátili domů do ČR. Relativně dobře se tam dá "vydělat", ovšem člověk musí být zdravý. Jinak má smůlu :-(. My tady neustále nadáváme na zdravotnictví... ale např. ve vyspělých severských zemích neexistují pediatři. Kámoška má dceru vdanou v Norsku. A když jejich holčička dostala zánět středního ucha, okamžitě do ČR...
Jindřich Berka
3.3.2025 09:46
Važme si toho, že máme u nás zdravotnictví zadarmo!! Ve vyspělých západních zemí někdy mají jejich občané značný problém!! Hlavně v USA.
Iva Bendová
3.3.2025 09:27
Peníze obvykle přinášejí větší svobodu, ... pokud si vás ovšem nezotročí a nezblbnou mysl. Mrkněte na iVysílání ČT na seriál "Exit " podle skutečných postav a příběhů mega bohatých norských finančníků - jak dopadli, včetně zdraví.
Po dokoukání všech tří sérii jsem byla ještě více vděčná za svůj obyčejný středostavovský život.
Několikrát v životě už jsem v minulosti pronesla větu: " Ach Ti Křováci, ti se mají, " viz film Bohové musí být šílení. ;-) Přeji všem všeho tak akorát, a domnívám se, že v naší zemi je to /zatím/ reálné a možné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA