Dopis Milanu Kunderovi
FOTO: Antikvariát Beneš

Dopis Milanu Kunderovi

5. 3. 2025
knihy spisovatelé Zimní soutěž 2025
Hodnocení:
(4.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vlastimila Kosorínová
Dobrý!
Dagmar Vargová
Zatím nečetla :-(. Pokud jde o film Nesnesitelná lehkost bytí, trošku mě zklamal. Ale mám ráda franc. herečku Juliette Binoché, která ztvárnila Terezu. A mám ji ráda ve filmu Čokoláda, se skvělým Johny Deepem :-). Takže ano, dalo se to. Kundera je poněkud kontroverzní osobnost vzhledem k minulosti, ale takových je víc. Mám ráda Pavla Kohouta, obzvláště Katyni. Také problematická osobnost, jakože svazáci, pak udavači (???). Kdo je bez viny, ať hodí kamenem...
Jarka Jendrisková
Žert jsem znovu (pokolikáté už?) viděla nedávno. Je to dokonalé a jedná se snad o jediný film, se kterým byl Kundera spokojen. Na rozdíl od Nesnesitelné lehkostí bytí ... Ale mně se líbil i tento film. Už jste četla Totožnost, která vyšla v ČR teprve vloni?
Dagmar Vargová
Paní Jarko, určitě nejste sama. A taky je fajn, že si doplňujete profil. Ono to není povinné, ale je zajímavé vědět, kdo kde žije :-). Pokud jde o Kunderův Žert, film se natáčel mj. v mém rodném Uh. Hradišti. Sice teď žijeme kousíček od Zlína, ale do UH jezdim často za přáteli.
Jarka Jendrisková
Je příjemné vědět, že s tou láskou ke Kunderovi nejsem sama, jak mi často připadalo. Moc vám děkuji.
Zuzana Pivcová
Zvláštní, Směšné lásky jsem četla snad už tehdy, kdy vyšly. Nejvíc se mi líbil Falešný autostop a i jsem později v životě poznala na sobě, jak je nedobré hrát si na něco, co nejsem, protože se to snadno vymkne z rukou. Děkuji za ten nebeský dopis.
Michaela Přibová
Moc hezký dopis. Plný pochopení a lásky. Děkuji.
Dagmar Vargová
Omlouvám se za 4*, opět jsem jen rolovala prstem na mobilu a hodnocení "samo" naskočilo :-(. Moc hezké vyznání autorovi, který je i mým oblíbeným.
Mirek Hahn
Smekám !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%