FOTO: Antikvariát Beneš
Dopis Milanu Kunderovi
5. 3. 2025
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Vargová
6.3.2025 12:42
Zatím nečetla :-(. Pokud jde o film Nesnesitelná lehkost bytí, trošku mě zklamal. Ale mám ráda franc. herečku Juliette Binoché, která ztvárnila Terezu. A mám ji ráda ve filmu Čokoláda, se skvělým Johny Deepem :-). Takže ano, dalo se to. Kundera je poněkud kontroverzní osobnost vzhledem k minulosti, ale takových je víc. Mám ráda Pavla Kohouta, obzvláště Katyni. Také problematická osobnost, jakože svazáci, pak udavači (???). Kdo je bez viny, ať hodí kamenem...
Jarka Jendrisková
6.3.2025 11:32
Žert jsem znovu (pokolikáté už?) viděla nedávno. Je to dokonalé a jedná se snad o jediný film, se kterým byl Kundera spokojen. Na rozdíl od Nesnesitelné lehkostí bytí ... Ale mně se líbil i tento film. Už jste četla Totožnost, která vyšla v ČR teprve vloni?
Dagmar Vargová
6.3.2025 11:22
Paní Jarko, určitě nejste sama. A taky je fajn, že si doplňujete profil. Ono to není povinné, ale je zajímavé vědět, kdo kde žije :-). Pokud jde o Kunderův Žert, film se natáčel mj. v mém rodném Uh. Hradišti. Sice teď žijeme kousíček od Zlína, ale do UH jezdim často za přáteli.
Jarka Jendrisková
6.3.2025 09:30
Je příjemné vědět, že s tou láskou ke Kunderovi nejsem sama, jak mi často připadalo. Moc vám děkuji.
Zuzana Pivcová
5.3.2025 21:19
Zvláštní, Směšné lásky jsem četla snad už tehdy, kdy vyšly. Nejvíc se mi líbil Falešný autostop a i jsem později v životě poznala na sobě, jak je nedobré hrát si na něco, co nejsem, protože se to snadno vymkne z rukou. Děkuji za ten nebeský dopis.
Dagmar Vargová
5.3.2025 08:48
Omlouvám se za 4*, opět jsem jen rolovala prstem na mobilu a hodnocení "samo" naskočilo :-(. Moc hezké vyznání autorovi, který je i mým oblíbeným.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA