Ilustrační foto: Freepik
Ženám svědčí ve vyšším věku samota, mužům nikoli
24. 3. 2025Samota je pro mnohé strašákem. Ale je to mýtus. Realita je taková, že mnoho starších žen je spokojených, pokud žijí samy. Podle mnoha studií jim dokonce samota prospívá.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Kollinová
24.3.2025 11:40
Určitě se diametrálně odlišuji od níže uvedených názorů komentujících, žijících v dlouhodobém harmonickém manželství, nejsou single. Mají jiné dary a názory, které nabízí šťastný život v páru. Možná nevědomky zaměňují význam slov samota a osamění. Co komu svědčí, je závislé na okolnostech a já patřím do skupiny respondentů potvrzujících závěry obsažené v článku.
Zdeněk Pokorný
24.3.2025 11:33
Moc hezký článek, vyvážený, ukazuje na příkladu dvou sester různé životní osudy. Žiji sám a všechno, co se zde píše, je pravda. O mužské pohodlnosti, odbývání péče zdravotní, jídle, pohybu. Všechno je to pravda. Člověk musí bojovat se svou vlastní leností a nechutí. Hodnotím kladně tento článek.
Jana Voborníková
24.3.2025 11:29
Dobrý den, každý má život takový, jaký si ho udělá. Že to měla Marie z příběhu s manželem těžké chápu, ale spousta žen má pocit, že se musí starat i o člověka, který je týrá. Proč?
Je potřeba se naučit si vážit sama sebe a objektivně zvážit své psychické a fyzické síly. Pokud zjistím, že je to na mě moc, starost nechám kolektivním zařízením k tomu vytvořeným.
Miloslava Richterová
24.3.2025 11:20
Chtěla jsem napsat Samota nesvědčí nikomu, ani v tom vyšším věku, jak praví titulek, tam už vůbec ne, byť je to vyzkoumane, ale už to píšete přede mnou..
Soňa Prachfeldová
24.3.2025 11:18
Každý,á, jsme individualita, jiný život , osud atd . Pro mě bylo štěstí žít ve dvou.
Naděžda Špásová
24.3.2025 11:11
No to si nemyslím, samota nesvědčí nikomu a já doufám, že mně to zatím nehrozí. Ono se nadarmo neříká, že ve dvou se to lépe táhne.
Dušan Brabec
24.3.2025 10:05
Na základě osobních životních zkušeností s výsledky studií a obsahem článku nemohu souhlasit. Zamilovanost a láska je krásná v každém věku a žena, která není obšťastňována mužem, se pozná, byť vypadá spokojeně a vyrovnaně. A pochopitelně muž je také spokojený v páru. Ale musí se to sejít a musí jim to klapat. Žádná křeč! Nicméně náhoda je velmi mocná čarodějka... A štěstí je opravdové pouze když je sdílené. Tak všem samotným držím palce!
Jana Šenbergerová
24.3.2025 08:16
Myslím si, že v tomto případě je ve hře tolik proměnných, že zevšeobecňovat nelze, i když se to nabízí.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA