Ilustrační foto: Pixabay
Příběh o přátelství
28. 3. 2025V posledních týdnech jsem byla několikrát postavena před otázku, co je v mém životě důležitější. Zda přátelství, nebo partnerství (neboli láska).
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.4.2025 15:35
Přátelství se podle mě zrodí z dobrého poznání druhého. Vím, podle sebe, známe se tolik let, víme. o svých nedostatcích i přednostech a čím jsme starší, tím lépe chápeme, co dobré přátelství znamená..
Daniela Lender Chaloupková
29.3.2025 15:13
Ještě jednou děkuji za komentáře a minipříběhy. Přátelství je opravdu velmi vzácné, a jak píše p. Kollinová, někdy přijde i nečekaně. Děkuji :-)
Jana Kollinová
29.3.2025 12:23
Přátelství stejně tak jako láska přijdou nečekaně ve chvílích kdy je neočekáváme ani nehledáme.
Zdenka Jírová
28.3.2025 23:42
Hezká úvaha o přátelství, ale někdy zklame i ten, koho jste za přítele považovala, ale byl to "jen kamarád".
Oldřich Čepelka
28.3.2025 19:07
Krásný, tzn. silný příběh. Já se často stěhoval a možná v důsledku toho mám jediného opravdového přítele. Žije 150 km daleko, takže se vidíme jen občas. Mimo to mám několik dobrých kamarádů, včetně 1-2spolužáků, ale to není ono. Autorce blahopřeji, jak se se vším poprala.
Marie Měchurová
28.3.2025 18:19
Je nás pět spolužaček z ekonomky. Celých 58 roků od maturity se stýkáme a podnikáme různé srazy a pobytové výlety po celé Moravě. Už jich bylo 12. Dvě už jsou, bohužel, vdovy. Manželé pro nás měli pochopení. Poslední dobou jsme to musely ukončit, jedna kamarádka se starala o skoro stoletou maminku.
Jana Jurečková
28.3.2025 17:55
Já měla kamarádku v Estonsku. Psaly jsme si dlouhé roky už od základní školy. Pak se přestěhovala, ale adresu nesdělila. Další kamarádka Věrka ze střední školy. Po letech se s rodiči odstěhovala do Olomouce, každá měla už jiné starosti, tak jsme se rozešly. Ale už jsem přemýšlela, že bych mohla začít pátrat. Za to přece nic nedám.
Zuzana Pivcová
28.3.2025 17:06
Moje kamarádka ze střední školy, s kterou jsme se stýkaly léta i v Praze, zemřela už na 60 letech. Psala jsem na ičku o ní jeden z prvních článků, jmenoval se Maruška.
Naděžda Špásová
28.3.2025 16:56
Mám to podobně, jsem ve styku se spolužáky ze základky i z průmky, tam jsou jen holky. Ze základky je to jeden kluk a dvě spolužačky. Jsem moc ráda, že se mám komu svěřit, když mám trápení a oni zase volají mně. V dnešní době je takové přátelství vzácnost.
Jan Zelenka
28.3.2025 16:31
Já si přátelství velice vážím. Většinou je to jen jednou za život. Kdysi jsem svému životnímu kamarádu nesl svou knihu, která je také o něm a jeho žena mi nevzrušivým hlasem oznámila, že zemřel na leukémii. Byla to rána.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA