Všechny fotografie: Dana Straková
Ferda, vejce a já
30. 3. 2025Z původních osmi zrzavých loňských slepiček mi po zimě zbyly jen čtyři. Postupně nám je zlikvidovali dravci, co naděláme, je to příroda a jíst se holt musí. Ale z podzimního kuřete nám za to vyrostl překrásný kohoutek Ferda.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Jurečková
1.4.2025 13:07
U nás doma se stará o slepičky manžel. Já jim někdy vyměním vodu nebo vezmu rýč a trochu jim naryju, aby si mohly pochutnat na žížalách, které hned vylézají ven. Prostor, kde je máme je naprosto ušlapaný. Manžel jim udělal do zahrádky malý oplocený výběh. Hned našly malý otvor v plotě a s radostí vyzobávají travičku, kterou jsme museli dřív kosit. Tenhle zlepšovák našel na internetu.
Eva Mužíková
31.3.2025 23:32
Tak to jsi dobře vybrala, ponesou vám téměř bez přestávky. A dik za odpověď.
Dana Straková
31.3.2025 20:30
Děvčata nestrašte mě, já mám už teď ty potvůrky černé ráda a nic strašidelného na nich nevidím. Jsou to milé malé holčičky plemene dominant černá Horalka a doufám, že Plivníka mi mezi ně nepodstrčili. Zatím se teda nic mimořádného neděje, i když kdoví... No kdyby něco, dám vám vědět :-)
Jana Kollinová
31.3.2025 13:44
Slepičky vypadají opravdu "strašidelně" a navíc hrozí, že mezi nimi může být podstrčený Plivník, který škodí kudy chodí. -:)) Dano, to vám samozřejmě nepřeju. :-)
Hana Rypáčková
31.3.2025 12:10
Taky mne hned napadl plivník....Tak hezky napsané, jako bych to měla před očima.Synovo staré slepice také buzerovaly ty mladé. Dokonce jednu uklovaly..Potvory.
Eva Mužíková
31.3.2025 08:51
Dano, chovatelko z vesnice, zajímá mne velice, copak je to za plemeno, ty Tvé černé slepice?? Tvé vyprávění mne vždy potěší.
Dana Straková
31.3.2025 06:09
Všem Vám moc děkuji za hezké komentáře, jsem ráda za tolik milých slov. Obzvlášť mě potěšila pochvala od pana Zelenky. Musím uznat, že toho si vážně od opravdového spisovatele moc považuji. Děkuji.
Zdenka Jírová
30.3.2025 23:57
To je roztomilé povídání o slepičkách. Já si pamatuji slepičky u babičky, chodila jsem do kurníku pro vajíčka jako holka o prázdninách. Líbí se mi ale pořád, zvláště kohoutky obdivuji. To jsou praví rytíři.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA