Všechny fotografie: Blanka Lazarová
Koniklece nebo bledule?
6. 4. 2025V posledním březnovém týdnu jsem se vydala na dvě krásné jarní vycházky do přírody, abych se mohla pokochat tisíci rozkvetlých konikleců a bledulí.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Alena Tollarová
6.4.2025 20:29
Blanko, bledulový lužní les mám za humny v Písech, však jsem o něm i psala, i dál u Trojhorského potoka. Ale desetitisíce, tisíce, ba ani stovky konikleců jsem nikdy neviděla. Ve Středohoří znám několik lokalit, ale to jsou jednotlivé rostlinky a často jsou i označené klacíky, aby byly vůbec vidět a nebyly pošlapány. Mám jemnou vůni bledulí i chlupaté koniklece moc ráda.
Hana Rypáčková
6.4.2025 18:09
Krásné. Nad Berounkou už taky kvetou louky konikleců...Fotku poslal syn. Jindy jsem se kochávala....
Marie Měchurová
6.4.2025 13:22
Blanko, vidím, že už Ti to zase běhá. Moc hezké jarní procházky, a za odměnu pohled na rozkvetlé kytky.
Miloslava Richterová
6.4.2025 12:25
Nádherné, díky, snad jim neublíží mráz, který podle předpovědi ještě nekončí..
Iva Bendová
6.4.2025 12:04
Paráda! Starší dcera žije v Brně Medlánkách a kolem plantáže ;-) konikleců chodí venčit pejska, první foto krásného trsu mi poslala už 18.3. Jsou úžasné, spolu s ostatním jarním kvítím. Příroda je největší dar, připojuji k ní ještě dobré vztahy mezi lidmi.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA