Jméno jako cejch
Ilustrační foto: Freepik

Jméno jako cejch

21. 4. 2025

Co to může být za tátu, který dá synovi jméno Strachkvas? Snad ho "omlouvá" jenom fakt, že byl vrah. Vždyť nechal zamordovat vlastního bratra!

historie křesťanství
Hodnocení:
(5.1 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Bezva kousek historie! Ráda si o ní čtu, zvlášť je-li vtipně pojatá. Díky :-)
Olga Škopánová
Trochu tendenčně pojaté dějiny. Strachkvas bylo celkem běžné jméno stejně jako třeba Kazimír. No a že se ve středověku vraždilo ve snaze uchváti trůn bylo celkem běžné ne jen u Přemyslovců ale v celé Evropě. Holt zkrátka tehdy ještě neměli Listinu základních práv a svobod.
Vladimír Mrázek
Velmi vtipně pojatá exkurze do naší historie.
Zuzana Pivcová
To je zajímavý kousek historie. Něco z toho jsme brali na fakultě ve staré české literatuře a myslím, že mě literát z toho zkoušel, ale žádná sláva.
Zuzana Zajícová
Tvoje historické články miluju.
Daniela Lender Chaloupková
Šárko, jako vždy skvělé, díky :-))
Blanka Lazarová
Děkuji též za chvilku z historie, ve které mám ještě velké rezervy. Pěkně, čtivě, srozumitelně, zajímavě napsané. :-)
Iva Bendová
Šárko, pojala jsem Vás tímto sama pro sebe za soukromou dějepisářku, která mě občas zavede lehkožánrovou formou do hlubin těžko pochopitelných historických propletenin, kam bych už sama nepovinně nezavítala. Děkuji a těším se na příští historickou výpravu za dalším rozuzlováním ;-)
Jan Zelenka
Moc pěkný pohled do dějin.
Michaela Přibová
Šárko, zajímavě podaná historie. Ráda čtu tvé články o historii. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

21%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%