Ilustrační foto: Freepik
Jméno jako cejch
21. 4. 2025Co to může být za tátu, který dá synovi jméno Strachkvas? Snad ho "omlouvá" jenom fakt, že byl vrah. Vždyť nechal zamordovat vlastního bratra!
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Martina Růžičková
22.4.2025 20:16
Bezva kousek historie! Ráda si o ní čtu, zvlášť je-li vtipně pojatá. Díky :-)
Olga Škopánová
22.4.2025 06:58
Trochu tendenčně pojaté dějiny. Strachkvas bylo celkem běžné jméno stejně jako třeba Kazimír. No a že se ve středověku vraždilo ve snaze uchváti trůn bylo celkem běžné ne jen u Přemyslovců ale v celé Evropě. Holt zkrátka tehdy ještě neměli Listinu základních práv a svobod.
Zuzana Pivcová
21.4.2025 15:03
To je zajímavý kousek historie. Něco z toho jsme brali na fakultě ve staré české literatuře a myslím, že mě literát z toho zkoušel, ale žádná sláva.
Blanka Lazarová
21.4.2025 10:31
Děkuji též za chvilku z historie, ve které mám ještě velké rezervy. Pěkně, čtivě, srozumitelně, zajímavě napsané. :-)
Iva Bendová
21.4.2025 10:17
Šárko, pojala jsem Vás tímto sama pro sebe za soukromou dějepisářku, která mě občas zavede lehkožánrovou formou do hlubin těžko pochopitelných historických propletenin, kam bych už sama nepovinně nezavítala. Děkuji a těším se na příští historickou výpravu za dalším rozuzlováním ;-)
Michaela Přibová
21.4.2025 09:28
Šárko, zajímavě podaná historie. Ráda čtu tvé články o historii. Děkuji.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA