Ilustrační foto: Freepik
Nesoudný senior za volantem
8. 4. 2025Čekala jsem na parkovišti poblíž nemocnice v autě na manžela. Vybavena malou termoskou s mátovým thé a elektronickou čtečkou, naplněnou Betty Mc Donaldovou, a občas vykoukla směrem k nemocnici.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Řezáčová
9.4.2025 09:38
Je možné mít od lékaře povolení řídit tzv. s omezením - vzdálenost, denní světlo ap. Ono "přestat jezdit" je někdy složité, když je někdo sám, bydlí daleko od obchodu ( pro někoho daleko, může být i pár set metrů ), musí na kontroly do vzdálenější nemocnice atd. ... Prostě, každá mince má dvě strany ...
Sylva Wiedel
9.4.2025 08:16
K tomu se dá říci jen tolik, že je dobře, že paní na problém upozorňuje. Ale asi s tím nic neuděláme. (Nebyla náhodou nedávno věková hranice pro lékařské prohlídky prodloužena z 65 na 70 let?) Budeme dál sedat do auta s vědomím, že můžeme potkat nějakého šílence, který nás zabije nebo zmrzačí. Faktem je, že v těchto smutných příbězích pachateli nebývají ženy. I proto jsem ráda, že jsem žena a všimnu si, že již nejsem schopna některých věcí. Při této příležitosti bych chtěla poděkovat mužům, kteří mají soudnost.
Olga Škopánová
9.4.2025 06:57
Souhlasím s paní Kajzlerovou i když těch nesoudných mladých by se také našlo. Přijde mi nefér, když někdo poukáže na problém u seniorů tak začít kritizovat mladé, že u nich je to ještě horší. Přijde mi to jako žalobníčkování, že sice Pepíček rozbil okno ale Mireček má na svědomí dveře.
Romana Kajzlerova
9.4.2025 00:15
Je velmi zvláštní to, že takhle starou a nemohoucí ženu za volantem prostě nepotkáte. Ženy mají díky mateřství (i nenaplněnému) více vyvinutý pud sebezáchovy a smysl pro zodpovědnost. Kdežto stárnoucí muži se kvůli vlastnímu přebujelému egu velmi těžko smiřují s tím, že už něco nemůžou, jako dřív. A nejde jen o řízení auta... Jenže za volantem jsou velcí hrdinové a frajeři i po 80, protože ONI ještě můžou... Bohužel jen podle vlastního soudu. Většinou je to výkon tristní a auto se pod jejich řízením stává neřízenou zbraní hromadného ničení... Jenže mají svou hlavu.
Libuše Křapová
8.4.2025 22:47
oprava, mělo být ...pan Filla a Frank. Udělala jsem z toho mix. Ještě že už mám řidičák v šuplíku :-)
Libuše Křapová
8.4.2025 22:42
Také jsem nahlédla a hned zase vycouvala. Jeden autor komentářů mi silně svými slovními obraty připoměl pana Frankaa Mixu níže. Zřejmě staří pánové, kteří nechápou, že by článek s tímto tématem mohla napsat soudná seniorka. A navíc ho pak dal ke zveřejnění na portále pro seniory :-) Tož nevím, jestli být jejich lékařem bych zrovna jim dala razítko na povolení řídit.
Alena Velková
8.4.2025 22:11
Teď jsem na článek narazila i na Seznamu. Koukla jsem se do komentářů a to je teprve síla. Jeden pán tam dokonce píše, že to byl on...no nevím, jak na to přišel, město v textu uvedeno není :-)
Jiří Libánský
8.4.2025 20:14
Tragickou nehodu, která se stala poblíž hranic s Rakouskem, vyšetřují jindřichohradečtí policisté. Šestadevadesátiletý řidič Škody Felicie se střetl s cyklistkou, která se při srážce vážně zranila. Vrtulník ji transportoval do českobudějovické nemocnice. Žena odpoledne svým zraněním podlehla. (8.4. 2025 iDNES.cz)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA