Všechny fotografie: Naďěžda a Petr Špásovi
Výlet s íčkem lodí
15. 4. 2025
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jarmila Komberec Jakubcová
18.4.2025 15:55
Vážená paní Prokešová více než ten Váš, mi zaujal citát Budhy na jednom chatu od paní Ivy B. "Vždy si všímejte laskavosti a ne chyb druhých". Kritika nesmí toho druhého urážet.
Věra Prokešová
18.4.2025 15:35
Jarmilo, paní autorku sice neznám, ale dle reakcí si v tomto případě nejsem jistá, že jakákoliv kritika je pro ni stravitelná. Obecně platí, že pokud autor odmítá kritiku jako nezkousnutelné sousto, stává se jeho práce nedotknutelnou pevností, do níž se žádný jiný názor nedostane a takové prostředí může bránit vývoji a růstu, poněvadž bez zpětné vazby hrozí, že autor ustrne ve své bublině, kde chybí prostor pro zlepšení. Nechť si každý udělá závěr sám.
Jarmila Fialová
18.4.2025 14:19
Věro, ona je kritika a kritika. Když už takhle ostře kritizovat, tak bych očekávala nabídku s konkrétní pomocí, jak nový foťák nastavit, co a jak fotit či nefotit atd. Mně totiž připadá, že Nadiny fotky se zhoršily až s novým foťákem, dřív byly lepší.
Věra Prokešová
18.4.2025 14:07
Pokud se kritika stane zakázaným ovocem, dochází k tomu, že ztrácíme příležitost k růstu a zlepšení. Bez možnosti kritiky je prostředí jako skleník – chrání před nepřízní, ale také brání v adaptaci na realitu. Mnohem cennější je otevřená diskuse než falešná harmonie.
Jarmila Komberec Jakubcová
18.4.2025 11:31
Svůj názor jsem napsala na chatu Foto dne. Přiznám se, že takovou kritiku bych od Hely V. nečekala. Ráda čtu články od Nadi, kter8é má doplněny fotkami a moc se mi líbily. I kdybych náhodou našla něco co se mi nelíbí, nedovolila bych si napsat takové hodnocení. Každý se díváme na svět svou optikou a nikdo nemá právo ho takto osočit.
Soňa Prachfeldová
18.4.2025 11:31
Dnes jsem se teprve dostala na noťas, viděla jsem jen z mobilu. Promiň Helenko, ale tohle jsi přehnala. Máme my právo někoho poučovat, kritizovat? My sami jsme tak dokonalí ve všem? Jak píše paní Jarmila, nejsme profíci a píšeme a fotíme pro radost. Proto, že jsme něco viděli, zažili spolu, chceme něco sdílet. A nemusí to být dokonalé, to všichni opravdu nedokážeme.
Jarmila Fialová
18.4.2025 10:23
Málokdy sem něco píšu, ale taková kritika nadzvedla i mě. Brala bych ji jen od dokonalého fotografa. Neříkám, že má Naďa dokonalé fotky a také je na FD podle toho hodnotím. Ovšem tak skoro nenávistnou kritiku bych nenapsala, přestože si myslím, že umím fotit lépe než paní Vambleki. Naďo nenechte se odradit a foťte dál.
Helenka Vambleki
18.4.2025 08:01
Lituji, že ti můj příspěvek zkazil radost a mou kritiku považuješ za zlobu či závist. Měl tě nakopnout, aby tvé další příspěvky byly lepší a lepší. Honosný název o plavbě íčkařských kamarádů...a 3/4 článku o zapomenutých dokladech, pak jen dvě věty, že se plulo lodí. Já nemám proč se na tebe zlobit. A závidět ti mám co? Manžela? Děkuji, mám svého. Že píšeš články? Nevěř, já píšu taky. Že máš nový foťák? Co z toho, když tvé fotky jsou cvaky. Ano, v komentářích ti je všichni pochválili, ale i ty jsi s kvalitou spokojená? Tvým novým foťákem by se určitě daly udělat daleko kvalitnější, ale ty to neumíš, tak moje rada: najdi si nějaký kurz fotografování, stejda Gůgl napsal, že jich máte v Ústí na výběr dost. A poté do článků vybírej opravdu ty nejpovedenější, nemusí jich být třicet, stačí deset, ale aby se na ně dalo dívat. Takže, vzchop se, kritiku přijmi a začni u sebe.
Naděžda Špásová
17.4.2025 09:26
Děkuji za vaše příspěvky, tedy kromě jednoho, ano bylo to moc hezké. Radost mi zkazila lidská zloba, bohužel i ta je mezi námi. :-(
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA