Prožít svůj sen
Panorama města z věže Herodova paláce. Uprostřed zlatá kupole Skalního dómu na Chrámové hoře

Prožít svůj sen

18. 4. 2025

„Prosím vás, abyste v průběhu dne byli na své věci opatrní. Vezměte si jen to, co budete potřebovat, ostatní si můžete nechat v autobuse. Při prohlídce města buďte velmi opatrní na peníze a pasy.

cestování Izrael vzpomínky
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5.2 b. / 30 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
I když ve vojenském archivu jsem přišla hodně do styku s válečnou dokumentací vztahující se k židovské problematice a hodně jsem s izraelskými badateli i osobně jednala, do Izraele bych nejela. Raději se dovím jen tak něco na dálku, děkuji.
Soňa Prachfeldová
Moc hezké, četla jsem jedním dechem.
Helena Přibilová
Pane Zelenko, děkuji za krásný článek o tomto městě plném historie a památek, které na mne udělalo velmi podobný dojem jako na Vás a Vaši manželku. Je to pouze malá část toho, co popisujete ve své knize "Snítka olivy ze Země zaslíbené", kterou jsem si s velkým zájmem přečetla.
Olga Škopánová
V Izraeli jsme byli dvakrát na vlastní pěst a s žádnými kapsáři jsme se nepotkali. Kromě nerudných muslimů na Chrámové hoře byli všichni velice přátelští a ochotni.
Jan Zelenka
Děvčata, moc vám děkuji za příjemné komentáře.
Věra Ježková
Jendo, pěkná vzpomínka. Tvé cestopisy se mi líbí.
Marie Ženatová
Díky moc za zajímavý článek i fotografie*. Také jsem si velmi ráda zavzpomínala na svoji nezapomenutelnou cestu před mnoha a mnoha roky do Izraele ♥
Jan Zelenka
Maruško, v Petře jsme byli celkem dvakrát a stále jsme neviděli vše. Bylo to úžasně, ostatně, Jordánsko je příjemná země.
Marie Seitlová
Při čtení tvého příspěvku jsem vzpomínala na svou cestu do Izraele v r. 2014. Také to byl můj sen a ještě jsem chtěla vidět Petru. Vše se mi splnilo a jsou to nezapomenutelné zážitky a nyní to už asi dlouho nepůjde.
Jan Zelenka
Naďo, já se většinu života věnuji biblické a židovské historii. Vydal jsem i knihu o zrodu a pádu starověkých civilizaci. Naše předovýchodní cesta byla vyvrcholením této mé snahy o bližší poznání biblických míst. Protože jsem historii této země znal, užíval jsem si to tím víc. A doplnil si i to, co jsem doposud neznal.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden

Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%