Ilustrační foto: ingimage.com
Nezapomenutelná vůně prázdnin
21. 7. 2020Tatínek s maminkou vozívali sestru a mě již od časného dětství k naší jediné babičce a dědečkovi na venkov. Auto jsme neměli, tak náš přesun probíhal nejprve vlakem. Pak následoval ještě autobus, protože koleje z Humpolce dál nevedly.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
23.7.2020 07:22
Krásné vzpomínky na dětství ve spojení s prarodiči. My děti měly babičku s dědou v baráku, tak jsem žádné takove prázdniny nezažila , ale na druhou stranu jsem byla bohatá tím, že jsem byla pořád s nimi. Děda mi zůstal déle a hrdě vozil svého pravnoučka.
František Matoušek
22.7.2020 16:34
Krásné vzpomínky. Také rád vzpomínám na dobu dětství, kdy jsem s rodiči a bratrem jezdíval vlakem, t.zv. 3.tř.(dřevákem) přes Nymburk, Kolín, Havl.Brod, Jihlavu, Okříšky do stanice Rapotice a odtud hezky pěšky do rodné vesnice mého tatínka, Ketkovic. Prázdniny byly pro mě směsicí příběhů a také vůní, i vůní chleba, který si teta pekla v peci sama. Nikdy na to nezapomenu.
Jana Šenbergerová
22.7.2020 14:15
Jaruško, ráda jsem si tvůj "voňavý" příběh přečetla znovu. Kolem pekárny jsme chodívali "do města". Dodnes si dovedu z paměti vyvolat tu krásnou vůni čerstvého chleba a křupavých rohlíků.
Martina Růžičková
21.7.2020 20:50
Moc pěkný vzpomínkový příběh. Vůně z pekárny musela být úžasná :-)
Alena Vávrová
21.7.2020 14:36
V době napsání tohoto článku jsem ještě na íčku nebyla a ráda jsem si ho dnes přečetla i proto, že jsme v dětství trávili všecky prázdniny na vsi - nejdřív u jedné a pak i u druhé babičky - nebylo to daleko. Zprvu nás tam vozil otec vlakem a když zavedli ab spoj do Hradce Králové, naučili jsme se jezdit sami i s nutným přestupem v HK. Tyto naše dětské prázdniny jsou pro nás hlubokou studnicí krásných vzpomínek.
Marie Ženatová
21.7.2020 14:32
I já jsem se úvodní fotografií vrátila do dětství. Každý týden se u nás pekly 2 veliké pecny chleba a ještě velká podlouhlá houska /říkali jsme tomu - štrycla/. Tyto chleby byly v naší rodině vždy na celý týden a zabalené v utěrce si uchovaly i svou nádhernou vůni a čerstvost.
Jana Kollinová
21.7.2020 13:17
Ilustrační foto mě vrací do dětství, kdy chleba byl na každodenní jídelníčku. Byl to kulatý voňavý tříkilový pecen a poslední patku jsme dojídali za pět dnů.
Zuzana Pivcová
21.7.2020 11:24
Vypadá to, že jsem si Tvé vyprávění před 7 lety nepřečetla, asi jsem byla na jihu bez internetu. O to raději jsem si s Tebou zavzpomínala dnes, zvlášť, když znám od vidění i Tvou sestru.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA