Soutěž: Nezapomenutelné prázdniny roku 1968
12. 8. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Věra Mazurová
4.9.2013 22:44
I já se pamatuji na 21.srpen 1968, bylo mně 15 let a 20. srpna jsem jela se svoji sestrou a rodiči do Prahy. Byl to pěkný výlet a my jsme se vrátili domů pozdě v noci. Ráno jsme si trochu pospali a 9 hod zapnuli rádio, odkud byly slyšet neuvěřitelné zprávy, mysleli jsme si, že dávají snad nějakou detektivku, ale brzo jsme zjistili, že je to krutá skutečnost. V našem městě se pak ruská vojska přesunula do místních kasáren.
Marie Novotná
21.8.2013 20:25
Souhlasím,na tohle se zapomenout nedá.Bylo mi 15,brácha ,,čerstvě"narukoval a děs tanků a obrněných vozidel v naší malinkaté vesničce na Vysočině,to byla hrůza a děs.
Ladislava Jankovská
13.8.2013 21:47
Škoda, že ta jednota lidí v 68., 69., kdy jsme mohli vyhrát nad bolševiky a v ulicích města jsme zpívali naši hymnu, a také v 89. kdy se národ nedal. Bylo to úžasné. Škoda, že nás sjednotí jen takové zážitky, a pak vše zapadne do starých rezavých kolejí. Pomluvy, závist, tunelování, korytářství, "trafiky" atd.
Olga Štolbová
12.8.2013 22:46
Nikdy nezapomenu tu hrůzu,v Praze na Kulaťáku, tehdy náměstí VŘSR,stály tanky a tankisti černých maskáčích,připravení k palbě a nikdo nevěděl co se bude dít.Měla jsem doma dvě dospívající děti,rozhodnuté bojovat,tolik strachu jsem ještě nikdy nezažila.
Zuzana Pivcová
12.8.2013 18:29
A já jsem na prázdniny 1968 vzpomínala v loňském soutěžním příspěvku Mělo to být super léto. Kdo to prožil, asi opravdu nezapomene.
Růžena Antlová
12.8.2013 16:55
Nedá se zapomenout bylo mi 17 chodila jsem s chlapcem vyprovázela jsem ho denně na nádraží a zrovna u našeho domu na křižovatce stál tank .Když jsem kolem něho chodívala tak jeho hlaveň se otáčela ve směru mých kroků.Pro okupanty v tanku asi sranda ,pro mě hrůza.
Jana Šenbergerová
12.8.2013 07:32
Na ty se opravdu nedá zapomenout...
Byla jsem měsíc vdaná a můj muž, absolvent VŠB, si musel odsloužit rok základní vojenské služby. 20. srpna jsem se vrátila z Pardubic, kde jsem ho navštívila, a pak už jsme se hodně dlouho neviděli...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA