Jeden z nových pořadů ČT říká:
Stáří? To je čas na nové zážitky!

Jeden z nových pořadů ČT říká:
Stáří? To je čas na nové zážitky!

14. 8. 2013

Česká televize uvede začátkem září svou první reality show Hospoda U Druhé šance a pořad pro seniory Žiješ jenom 2x moderovaný Pavlem Zedníčkem. Reality show zavede diváky k lidem, kteří se nehodlají vzdát jen proto, že se jim v životě nepovedlo úplně vše a rozhodli se chopit své druhé šance. Průvodci pořadu budou Dalibor Navrátil, nositel francouzského rytířského řádu za přínos gastronomii, a hudebník a majitel několika restaurací Marcel Woodman Lesník.

Tentokrát žádné opisování

V případě Hospody U Druhé šance se jedná o původní formát, neopisovali jsme žádnou reality show z ciziny, uvedla kreativní producentka Kateřina Ondřejková k pořadu, který kombinuje reality show a oblíbené pořady o vaření.

Osmidílný cyklus Hospoda U Druhé šance od 4. září nabídne osudy lidí, kteří se chtějí rekvalifikovat na kuchaře. Pořadem se prolínají osobní příběhy účinkujících, události kolem fungování restaurace a jejího majitele a zábavná soutěž o vaření.

Po třech měsících uměli skvěle vařit

Účastníky reality show jsme oslovovali na institucích jako je úřad práce, kde bychom čekali sociálně slabé lidi, kteří potřebují pomoc. Byl jsem v šoku z toho, že se ti lidé ani nechtějí bavit o tom, že by měli pracovat a nějak změnit svůj život, řekl Lesník. Nakonec se ale prý podařilo sehnat lidi, kteří bojovali a snažili se. Po třech měsících uvařili perfektní jídlo a nejlepšího z účastníků zaměstnal Lesník jako kuchaře ve své restauraci.

Nepodléhejte věku, teď je ta vhodná doba

Šestnáctidílný cyklus Žiješ jenom 2x od 3. září vylíčí příběhy lidí v pozdním věku, kteří se rozhodli nepodléhat stáří, ale naopak jej využít k činnostem, na které si ve svém produktivním životě nenašli čas. Katka se například učila kočírovat čtyřspřeží kladrubských běloušů, Jirka jel ve formuli, Václav se stal masérem, Eliška tancovala, Láďa poprvé v životě vařil, z Evy se stala herečka ochotnického souboru.

Jejich energie by inspirovala i mladíky

Seznámil jsem se s úžasnými a energickými lidmi, kteří by mohli inspirovat i ty mnohem mladší. Dosáhl jsem s nimi na zážitky, které by mě jindy možná minuly, podotkl moderátor pořadu Pavel Zedníček.

Inspirací bylo natáčení i pro režiséra Romana Motyčku: Původně jsme myslel, že stáří strávím ležící pod ořešákem, ale po tom, co jsem zažil s našimi hrdiny, je mi jasné, že je spousta věcí, které si ještě musím vyzkoušet.

televize
Autor: editor editor
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Jsem na ten pořad moc zvědavá. Zahlédla jsem kdysi i výzvu, ať se přihlásí aktivní senioři. Konečně zas pořad, který nás ukáže jinak, než jak nás v médiích ilustrují. Všimli jste si toho taky? Kdykoliv je řeč o seniorech, hodí tam ilustrační foto či šot babek táhnoucích tašku na kolečkách. Pobírám důchod už dva roky a ještě ani jednou jsem takto nakupovat nebyla, jezdící tašku ani nemám, naopak - nosím batoh na zádech a do obchodu jezdím na kole :-)
Jana Šenbergerová
Stáří? Co to je? Část Života. Pro mě rozhodně ta nejhezčí...i když i mě občas tady bolí a tam píchá. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

19%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%