Režisér Vladimír Michálek začne ve druhé polovině srpna natáčet film Pohádkář, jehož scénář napsal na motivy knihy Barbary Nesvadbové Marek Epstein. V hlavních rolích se potkají Jiří Macháček, Anna Geislerová a poprvé v českém filmu hvězda světového modelingu Eva Herzigová. Hudbu napsal slovenský skladatel a zpěvák Richard Müller. Do kin uvede snímek distribuční společnost Falcon na podzim roku 2014.
O vášni, touze, lži a odpouštění
Pohádkář vypráví příběh muže mezi dvěma ženami o vášni, touze, lži a odpouštění. „Zatímco Bára Nesvadbová sleduje emoce a pocity svých hrdinek, zrazovaných a novými nepravdami konejšených, my se vydáváme po stopách Máry, muže nemocného láskou a lhaním,“ uvedl Epstein, držitel Českého lva za scénář k filmu Ve stínu.
Scénář dostal podobu takřka detektivního příběhu. „Je to jakási skládanka, která, jak doufám, bude neustále držet diváka v napětí. Nejedná se totiž o klasickou lineární linku vyprávění. Příběh se odehrává v mnoha časových rovinách a je zapotřebí notné dávky pozornosti. Každá situace je pro diváka velmi zajímavá. Nic zde není jen tak a vše má svůj smysl,“ sdělil režisér Michálek.
Roli dostala i topmodelka Eva Herzigová
V roli muže vězněného a osvobozovaného vlastními sny a smyšlenkami se po dvou letech představuje v hlavní úloze českého filmu Jiří Macháček. Jeho první osudovou ženu, právničku Danu, vytvoří Aňa Geislerová, v roli překladatelky Karly se objeví Eva Herzigová, která má herecké zkušenosti ze zahraničních natáčení.
„Do několika rolí jsem obsadil neherce, kteří však mají zkušenosti s filmovou kamerou. Charakter postavy je jim natolik blízký, že si troufnu říct, že budou přesní. Na druhou stranu jsem i do takzvaných malých rolí obsadil vynikající herce a mám velkou radost, že nabídku přijali,“ dodal režisér. Ve filmu dále diváci uvidí Matěje Hádka, Annu Linhartovou, Marianu Kroftovou nebo Jiřího Dvořáka.