Má to být opravdu mimořádná show, na kterou nejsme v podání tuzemských zpěváků zvyklí. Patnáctinásobná Česká slavice Lucie Bílá zahájí 14. a 15. října ve sportovní hale na pražském Výstavišti své dosud největší turné, při kterém absolvuje jedenáct vystoupení v deseti městech v Česku i na Slovensku. Série koncertů bude podle manažera Reného Kekelyho srovnatelná s turné zahraničních hvězd. Mezi hosty bude mnoho tanečníků a zpěvačka Patricie.
Turné se do 3. listopadu vedle Prahy uskuteční ve velkých halách v Plzni, Bratislavě, Košicích, Ostravě, Zlíně, Brně, Pardubicích, Liberci a Českých Budějovicích.
Velké pódium, obrazovky, pyrotechnické efekty
Aparaturu na akci s názvem Černobílé turné bude převážet celkem osm kamionů s přibližně patnácti doprovodnými osobními vozy a dodávkami. Turné nabídne velké pódium s molem o rozměrech osm krát tři metry zakončeným dalším menším pódiem, nad molem budou zavěšeny pojízdné kruhové konstrukce, které budou osazeny obrazovkami. Chybět nebude kvalitní nazvučení a osvětlení i mnoho světelných a pyrotechnických efektů.
„Hladký průběh každého koncertu bude zajišťovat technický tým osmi desítek lidí, celkově bude každou akci zajišťovat přibližně 250 lidí,“ uvedl manažer Kekely.
Zpěvačka mluví o malé olympiádě
Program vzniká pod vedením choreografa a tanečníka Miňa Kereše a režiséra Jeffa Minárika. Bílá své první turné podobných rozměrů prý považuje za jakousi malou olympiádu: „A jak zpívám ve své novém singlu Jsem to já, který vznikl právě k turné, jdu tak trochu do boje, protože ani sama nevím, co všechno si na mě pánové Minárik a Kereš vymysleli.“
Zpěvačka za doprovodu skupiny Petra Maláska i dalších dvou souborů nabídne průřez své dosavadní tvorby. „Na Lucii si nejvíce cením pestrosti v jejím zpěvu,“ uvedl Malásek.
Vstupenky: 390–1290 Kč, pro handicapované 99 Kč
Rozpočet Černobílého turné přesahuje částku 25 milionů korun. Předcházela mu série autogramiád a tiskových konferencí ve vybraných městech. Turné bude mít také charitativní podtext. Mimo jiné se v rámci koncertní šňůry uskuteční sbírka ve prospěch nadace Konto bariéry.
Vstupenky se budou prodávat za 390 až 1290 korun. Pro handicapované diváky jsou připraveny vstupenky za 99 korun.