Drážďanské adventní trhy
11. 12. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
17.12.2013 12:26
Hezky popsané. Atmosféra tohoto města mě vždy uvádí
v nadšení. Adventní Drážďany stojí za návštěvu. Opakovaně se tam také ráda vracím. Výzdoba je naprosto odlišná od té naší, a velmi nápaditá, jak je vidět na pěkných fotkách.
Jana Šenbergerová
15.12.2013 16:21
Vánoční trhy v Šumperku mě zklamaly, a to nejen kvůli nevlídnému počasí. V našem městě byl nedělní vánoční trh moc hezký. Rozhodně splnil očekávání. Krásný vánoční strom, pousta stánků, mnoho hezkých drobností, jídlo, pití, sluníčko a zástupy svátečně naladěných lidí. Chyběla mi tam jediná věc - vánoční hudba.
Jitka Chodorová
12.12.2013 11:40
Pane Jiří,děkuji za přiblížení trhů u našich sousedů,v Drážďanech jsme kdysi s mužem byli vlakem,jako správní železničáři,ale ne před Vánoci,dnes už si to neumím představit,a to díky mým neposlušným nohám,tak jsem se aspoň pokochala vašim vyprávěním a krásnými obrázky.Děkuji vám.
Jana Šenbergerová
12.12.2013 10:25
Zažila jsem předvánoční Vídeň a zámek Schönbrunn a byla oslněna. U nás bývá výzdoba mnohem střízlivější. Přesto miluji jednodenní vánoční trh v našem městě, kde se mohu setkat s přáteli a známými, které jsem třeba dlouho neviděla, vypít něco na zahřátí, koupit něco sladkého případně drobné dárky, které vždy potěší.
Mám ráda i adventní Olomouc a letos se chystáme do Šumperka. V létě mě toto město nadchlo, uvidím, jestli mi nadšení vydrželo do zimy.
Jiří Libánský
11.12.2013 14:45
Cesta do Drážďan netrvá nijak moc dlouho. Záleží na tom, odkud tam jedete. Z Prahy je to cca 190km. Jede se dvě a čtvrt hodiny.
Do centra je to cca 15 minut pěšky. Náměstí s tržištěm je po cestě.
Pavla Vítková
11.12.2013 10:39
Pane Libánský, mohu se zeptat, jak dlouho trvá cesta vlakem do Drážďan a jak je to daleko z nádraží do centra města? Děkuji Pavla
Zuzana Pivcová
11.12.2013 09:45
Německých adventních trhů jsem zažila už několik, Drážďany jako saská metropole jsou blízko Krušnohoří, kde je po staletí rozšířeno řezbářství. Odsud právě pocházejí i všechny ty ozdoby, jako je vánoční pyramida, světelný oblouk nebo kouřící mužíček, známé dnes už i u nás. Na trzích se často soutěží o nejlépe vyzdobený stánek. Současné předvánoční Staroměstské nebo Václavské náměstí jsou pro mě značným zklamáním.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 16. týden
Asi nebudete překvapeni, když tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou "Velikonoční zvyky a tradice."
AKTUÁLNÍ ANKETA