Co je důležité stihnout
ještě v tomto životě
20. 12. 2013
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Milada Salajková
26.5.2014 11:41
To je jeden druh lidi. Ale pak jsou ti druzí, kteří vzkážou, že kdyby zitra umřeli, Vás nechtějí ani dnes vidět. I s tim se musi žit.
Jiří Libánský
29.1.2014 20:49
Paní Vejvarová, Vaše vysvětlení, že srozumitelnost příspěvku nebyla Vaším cílem je pro mne udivující, avšak postačující, už se tím nebudu tedy dále zabývat.
Já se snažím psát tak, abych byl pochopen i tématu méně znalými čtenáři. Omlouvám se, pokud se mi to zcela nezdařilo a způsobil jsem Vám nějaké zdravotní problémy dentálního charakteru.
I nadále doufám, že ostatní, ať už se mnou souhlasí a nebo nesouhlasí, vědí o čem píšu.
Milada Vejvarová
24.1.2014 20:38
Pane velký šamane, který jste se na platformě i60 evidentně nominoval do funkce vrchního arbitra, nemusíte rozumět všemu, smiřte se s tím. Já se zase ztrácím ve Vašich předělových a dalších rituálech, při jejichž čtení mi "teče voda ze zubů".
Jiří Libánský
26.12.2013 21:26
Paní Vejvarová, Váš komentář obsahuje mnoho slov. Připouštím, že některá jsou i velmi zajímavá. Ale možná, že jedna jednoduchá věta by lépe vyjádřila myšlenku. V té spoustě témat, které jste otevřela se trochu ztrácím.
Milada Vejvarová
20.12.2013 18:16
Co je v životě vůbec nejdůležitější – Díky paní Hofmanová za Vaše úžasné memento vitae k závěru roku! Díky za Váš krátký, leč obsažný článeček, jehož kvintesencí je pro mě základní myšlenka č. 1, která implicitně zvažuje i další zbývající sentence: žít život podle svých představ a nikoliv podle očekávání druhých. Ubránit se v nejvyšší možné míře indoktrinaci provázející nás každodenně naším životem (počínaje konvenčním jednáním ve smyslu dodržování společenských pravidel vštěpovaných nám již našimi rodiči, poté pedagogickými pracovníky, nadřízenými atd., přes vnímání masivní všudypřítomné reklamy, propagandy na všech úrovních, podléhání mediální tlaku až po další psychologické mechanismy, působící na nás i podprahově). Zachovat, či vypěstovat si schopnost samostatného myšlení. Nepodléhat mainstreamovému chování. Nebát se vyčnívat z davu, být sám sebou, projevit svou originalitu, spoléhat se sám na sebe. Nebát se říkat otevřeně, co si opravdu myslím – problémem mnoha lidí je ovšem fakt, že oni již ani neví, které myšlenky jsou jejich, a které implementované. Jen opravdu svobodný člověk může být šťastný a pro mě je člověk svobodným jen tehdy, má-li odvahu žít podle svých vlastních představ. Bylo by dobré vstoupit do dalšího roku nikoliv s běžnými banálními předsevzetími týkajících se např. zredukování své hmotnosti apod., ale pomocí introspekce dospět do vyššího levelu vnímání naší existence jakožto něčeho neopakovatelného se všemi z tohoto poznání vyplývajícími důsledky. To je podle mého názoru opravdu důležité v tomto životě ještě stihnout.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA