Žiji s ještěrkami
26. 2. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Práglová
27.2.2014 20:48
Každoročně nás ještěrka navštěvuje na zahrádce.Vždy si lehne na skalce na placatý kámen a opaluje se.Je to příjemný pohled.A tvůj příspěvek Zuzko,je moc pěkný.Díky
miloslava karasova
27.2.2014 19:34
No někdy mi ten náš metrový nalezenec působí horke chvilky.Dnes pootevřené okno,otevřené terarko a leguán nikde...Po půl hodině jsem ho našla.V posteli,pod polštářem....
Olga Štolbová
27.2.2014 17:29
Obdivuju všechny sběratele, kdysi jsem také sbírala kde co, nejdéle jsem vydržela u zápalkových nálepek. Když jsem zjistila, že mé děti chodí loudit krabičky sirek i od cizích lidí, raději jsem skončila a darovala ji.
Soňa Prachfeldová
26.2.2014 22:07
Asi každý má vztah k tomu , co jej oslovuje, dotyčný to ví, anebo to tak cítí. Je fajn, když se propracuje opravdu k úžasné sbírce a má se čím chlubit a jsou za tím hodiny měsíce, roky, atd, práce a pak je z toho nádherná sbírka určitého, či čehokoli. Také mám různou všehochuť, jen pořád nevím, zda to vyjádřit písemně . Všechny Vaše sbírky mě oslovují a obdivuji Vaši píli a vytrvalost !
Jana Šenbergerová
26.2.2014 19:41
Ještěrky, především ty malé, jsou mi ze všech plazů nejsympatičtější. Zajímavá záliba.
Zuzana Pivcová
26.2.2014 18:17
Mílo, já se chodím pravidelně dívat na dvě leguánky nosorohé do obchodního centra Chodov. Jsou nerozlučná dvojice. Před rokem byla najednou ta menší pryč. Šla jsem se ptát do Petcentra, které má terárium na starosti, co s ní je. Bylo mi řečeno, že si ji někdo draze koupil. Připadalo mi, že ta větší teskní. Za čas byly zase dvě. Nevím, zda se vrátila ta původní, ale jsou stále spolu. Doslova se po sobě válí. Hned bych je chtěla mít doma.
Alenko, u mě převládají medvědi lední, jsou celkem čtyři, jeden je originál podle toho nešťastného Knuta z berlínské ZOO. Nejstarší méďa je Bubík (Bubu ze seriálu Méďa Béďa), roztomilý medvídek, stojící na tlapkách, původně z NDR. Tomu je už asi 38 let. Těším se na vyprávění.
Zuzana Pivcová
26.2.2014 18:04
Růženko, poučila jsi mě, pochválila i pohladila. Děkuji. Jiří, čekala jsem, jestli se ke svým ještěrkám "přiznáš". Taky jsi mě pohladil i pobavil. Děkuji.
Jiří Libánský
26.2.2014 16:17
Paní Antlová. To jsem nevěděl, že má ještěrka schopnost ovládat sexuální sílu. To by mohlo ledacos vysvětlovat. :-) :-) :-)
A to Zuzana nenapsala, jakou mají její ještěrky schopnost expandovat i do okolí. Já jsem si už dlouho přál chovat v teráriu agamu. To je taky taková velká ještěrka. Pořízení a chov (především z finančních důvodů) stále odkládám. Mezitím se mi byt zvolna zaplňuje touto ještěrčí invazí. Tak už jsou na nádobí, na nočním stolku, na prostírání, v květináči a nebo se v různém materiálovém provedení jen tak všude povalují. Tu kovovou na krku nosím skoro rok a jen na šamanské akce ji měním za dřevěnou. Tak vlastně až díky tomuto článku jsem si uvědomil, že mám vlastně sbírku ještěrek. Různých. Včetně té největší.
Růžena Antlová
26.2.2014 15:04
Zuzko u tebe musí být hezky .U nás plyšáky vystrnadily panenky.Jednou jsem všechny plyšové miláčky i se dvěma ještěrkami nacpala do velkého pytle a dala do klokánku a nechala jen pár na hraní pro mé dva pejsky.Ještěrky jsou opravdu pozoruhodné určitě víš co symbolika ještěrky znamená v Mayském kalendáři byla ještěrka pokládaná za znamení které ovládá sexuální sílu těla já to nevěděla ale vyčetla i tohle poselství pro" ještěrku" ...."zákrok ve prospěch někoho, ve prospěch druhých, světa a přírody nebo životního prostředí, je ve tvém životě žádoucí a žádaný. Na své cestě životem se musíš naučit přebírat odpovědnost za slabší (případně na tobě závislé) bytosti. Mohou to být zvířata, rostliny nebo lidé odkázaní na ochranu a cizí péči. Tvoje cesta nikdy neskončí, pokud se o ně nepostaráš, nepřevezmeš na sebe jejich opatrování a nesejmeš z nich břemeno, které je tíží.
Líbí -nelíbí ! Líbí se mi ještěrky plyšáci a ještě víc jako přívěšek na krk .Vnučka má malinké ještěrky jako náušnice.Ale řeknu ti setkat se s ještěrkou na zahrádce nebo v lese to je pak dobrodružství .Jednou jsem se překonala a v lese ji i vyfotila ,ale na zahrádce když tak vytrháváš trávu na záhoně a šahneš na ni brrr. Jsem moc ráda žes napsala o svém sběratelství kde nepřevládají jen ještěrky,ale i plyšáci kameny ,lastury a s 20 vlky v bytě musí být život zrovna tak hezký jako u mě v "dětském" pokoji s panenkami .Moc pěkně jsi to napsala s humorem a to se mi líbí !
Alena Vávrová
26.2.2014 13:11
:-) asi bychom si plácly, u mne se dá také nalézt mnohé z vyjmenovaného, dokonce i jedna zelená ještěrka z korálků se tu někde vynachází a v létě je tu mám na zahradě živé. Pak hlavně ti medvídci a o dalším se snad ještě odvážím napsat víc.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA