Krásná Plzeň a milovaný Písek
4. 3. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Helenka Vambleki
5.3.2014 14:03
Plzeň mám spojenou s Petrem Spáleným. Před několika lety jsem byla v kempu u Boleveckého rybníka, taky jsem byla na exkurzi v pivovaru a došli jsme na náměstí, kde zmiňovaný Spálený zpíval. Moc si z toho koncertu ale nepamatuju, protože vím, že mě strašně bolel zub a skončila jsem u nějaké plzeňské zubařky.
Miroslav Štorch
4.3.2014 22:56
Jak jsem našel v digitalizovaných matrikách města Plzně tak u sv.Bartoloměje si bral můj pradědeček v roce 1879 moji prababičku, jejíž otec tam vlastnil činžovní dům. Navíc jí bylo jen 19 let a musela mít tehdy souhlas rodičů pro sňatek pod tehdejší hranicí zletilosti 21 let. V krásném městě Písek jsem sloužil na vojně v tehdejších kasárnách u železniční zastávky - v Dukle Písek jako atlet. Putimská brána je známá z písničky.. Když já šel tou
Soňa Prachfeldová
4.3.2014 21:56
Plzeň a okolí, půvabné vesničky mám moc ráda, na Kozlu v kempu kdysi jsme trávili každoročně dovolenou , Radyně a památky - krása. Písek je nádherný, Vaším hezkým příspěvkem jste mi připomněla mladé časy a kdeže jsou. Díky!
Miroslav Štorch
4.3.2014 21:53
Jak jsem našel v digitalizovaných matrikách města Plzně tak u sv.Bartoloměje si bral můj pradědeček v roce 1879 moji prababičku, jejíž otec tam vlastnil činžovní dům. Navíc jí bylo jen 19 let a musela mít tehdy souhlas rodičů pro sňatek pod tehdejší hranicí zletilosti 21 let. V krásném městě Písek jsem sloužil na vojně v tehdejších kasárnách u železniční zastávky - v Dukle Písek jako atlet. Putimská brána je známá z písničky.. Když já šel tou
Jana Šenbergerová
4.3.2014 13:47
Plzní jsem jednou projížděla a Písek znám z mluvnice jazyka českého, kde byl popis města. Mám odtamtud poslední tři dezertní talířky ze dvanácti, které tam před lety koupil manžel, když byl na služební cestě. A do třetice vím, že tam žije nebo žil jeden můj internetový známý. Psal o něm moc hezky, zvláště o řece Otavě.
Teď jsem si, díky vám, doplnila své vědomosti.
Jitka Chodorová
4.3.2014 13:05
Mám to obráceně,milovaná Plzeň a krásný Písek.Přemýšlela jsem o tom,vzít si téma Moje město,ale tak nějak mě předběhla Jaruška,teď jste Plzeň představila vy,tak snad jen dodám,že jsem v Plzni žila v době svého dětství a mládí,je to moje srdcová záležitost,často tam jezdím,znám Plzeň jako své boty,v každém jejím koutku je zastrčena nějaká moje vzpomínka,vaše povídání mě velice potěšilo,no a Písek,tam jezdíme,jen tak se pokochat historií,ale i se tam dobře nakupuje,na jídlo chodíme do vyhlášené hospůdky u Reinerů,prostě Písek je po všech stránkách krásný.Děkuji paní Ladislavo za pěkný zážitek z vašeho příspěvku.
Jaroslava Handlová
4.3.2014 11:49
Vzpomínkově pojatý úvod příjemně navodil vstup do Plzně. Po mnoha letech jsem opět vyjela vloni podívat se, co tam je nového. Byla jsem mile překvapena a památky v Plzni a celý areál ZOO se mi taky moc líbil. A Písek? Do toho snad ani nejde se nezamilovat. Děkuji paní Ladislavo za hezký příspěvek.
Alena Vávrová
4.3.2014 11:04
Početla jsem si. Obě města znám jen zprostředkovaně, i když jsem v obou městech kdysi již byla. Je to moc krásně a citově pojaté téma týdne.
Zuzana Pivcová
4.3.2014 10:43
Při každoročním pobytu na chalupě v Týně nad Vltavou jedeme do Písku. Je to pro mě vždy příjemný den. Mám ráda starobylé centrum, cukrárnu u parku a výstavy v regionálním muzeu a hlavně v bývalé sladovně.
Olga Štolbová
4.3.2014 10:34
Krásné povídání, Plzeň neznám vůbec, i když jsem jí mockrát projížděla autem, ale Písek znám a miluju. Z chalupy jsme sem jezdívali za většími nákupy a vždycky zastavilli na oběd, nebo v cukrárně. Procházky kolem Otavy jsou nádherné.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA