Mé rodné město leží na soutoku
řek Odry a Olše. Které to je?

Mé rodné město leží na soutoku
řek Odry a Olše. Které to je?

5. 3. 2014
Moje město, moje obec
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
petr stejskal
A naposledy ještě pokud budeš chtít tak petr1stejskal@seznam.cz
petr stejskal
Když jsem se nastěhoval na hradecko,dochodil jsem tady základní školu,potom jsem šel do učení,chodil za holkama. A tak se zase z Hradce stal můj milovaný Hradeček. Město,které bývalo za první republiky perlou mezi českými městy. město se starou historii. Město,které bylo doplňováno citlivě novou výstavbou známých architektů Gočára a dalších. Postavilo se místo hradeb velké finanční středisko, nádherné muzeum, půvabné lázně s mořskými vlnami a veledůležité nádraží. Byly to další a další stavby. Po válce,se tu postavila sídliště,aby lidé měli kde bydlet,aby bylo dost bytů. I tak Hradec zůstal perlou.
petr stejskal
Já sám pocházím z Jablonce nad Nisou. Tam jsem se v roce 1945 narodil a chodil do školky,do školy, na sáňky. Stavěl jsem sněhuláky. V té době tam bylo sněhu dostatek. V létě do lesa na maliny a i na výlety. Nejprve s mamkou,později i s panem učitelem. Jeden z prvních mých důležitých výletů bylo samozřejmě ZOO Liberec. Nejstarší ZOO v Čechách. Potom třeba do Frýdlantu v Čechách,do Hejnice nebo Libverdy.Potom i výlety s kamarády ze školy. V naší škole nebyla tělocvična a tak se chodilo za přehradu do bývalého hotelu Břízky. Jo,zapoměl jsem dodat,že v tom mém dětství ta část jablonce byla samostatným městysem,jmenovalo se to Mšeno nad Nisou. A Mšeno zůstalo celý život mým Mšenem. Sice jsem se ve svých 13 letech z tohoto místa odstěhoval do rodného kraje mých rodičů, na Hradecko,přesto jsem se rád zas a znovu vracel do mšena,které ale už bylo součástí jablonce. Velkou část Mšena zbourali a postavili tam jedno z jabloneckých sídlišť.
petr stejskal
nepovede se pokaždé,že se najde někdo,kdo takhle krásně mluví o svém rodné městě. Je to láska ke stavbičkám,k ulčkám i zapadlým koutům milého města. Nebo třeba i jen malou vesničku takhle něžně popíše.
Marie Magdalena Klosová
V Bohumíně jsem začínala učit na gymnáziu.Jen pár měsíců do mateřské.Tenkrát jsem znala jen cestu z nádraží do školy a zpět.Budu se tam muset zajet podívat,asi to tam vypadá pěkně,vydařená procházka tomu nasvědčuje.
Zdenka Jírová
Napsáno jak pro bedekr cestovní kanceláře. Byla to hezká procházka.
Hana Práglová
Mirku,Penzion ve věži opravdu není ani pro pány,ani pro seniory.I když nikomu z nich to není zakázáno.Je to bývalý vodojem,který dlouhá léta stál ladem.Protže hned vedle bylo vystavěno sportovní centrum a hlavně aquapark,naší chytří lidé uvažovali co vodojemem.A vymysleli Penzion. Jeho název vymysleli sami občané formou anketyJje to vlastně hotel s restaurací a "rozhlednou".Ubytování využívají hlavně vzácnější návštěvy,ale nejvíc snad Poláci.S noclehem máš totiž možnost využít zdarma celodenní pobyt v bazénu.A protože oni žádný bazén poblíž neměli(nevím,zda už mají-uvažovali o výstavbě),tak se jim vyplatilo se zde ubytovat.Pokud se někdo z vás do Bohumína někdy dostane,ráda mu udělám průvodce městem i s návštěvou Penzionu ve věži.
Miroslav Štorch
Moc hezky napsaný článek - jako virtuální prohlídka od nádraží. Pěkné fotografie a komentáře. Měl jsem podobný název mého článku o České Třebové, ale redakce i60.cz mi ho změnila na jiný, aby to asi neznělo stejně :-) Zaujal mne penzion ve věži. To vypadá jako bývalá vodárenská věž nebo vodojem? To asi nebude penzion pro svobodné pány 8-) Penzion pro důchodce to asi nebude. Díval jsem sed na cenu 780,- Kč za dvoulůžkový pokoj na noc není tak moc. http://vevezi.hotel.cz/
Jaroslava Handlová
Záživná forma vyprávění - to se mi líbí. Příjemná a dlouhá procházka Bohumínem, vyšperkovaná zajímavými informacemi. Hanko, děkuji
Olga Štolbová
Hani, jsi šikovná průvodkyně, ode mne dostáváš jedničku. Tvé město se mi líbí, je tu hezky. Ještě nevím jestli mám Bohumín milovat, ale nenávidět ho určitě nebudu, vždyť tady bydlíš Ty a Helenka Červenka, jak by tu mohlo být nedobře. Díky...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

20%

Vitamíny

20%