Mé rodné město leží na soutoku
řek Odry a Olše. Které to je?
5. 3. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
petr stejskal
15.7.2015 21:56
Když jsem se nastěhoval na hradecko,dochodil jsem tady základní školu,potom jsem šel do učení,chodil za holkama. A tak se zase z Hradce stal můj milovaný Hradeček. Město,které bývalo za první republiky perlou mezi českými městy. město se starou historii. Město,které bylo doplňováno citlivě novou výstavbou známých architektů Gočára a dalších. Postavilo se místo hradeb velké finanční středisko, nádherné muzeum, půvabné lázně s mořskými vlnami a veledůležité nádraží. Byly to další a další stavby. Po válce,se tu postavila sídliště,aby lidé měli kde bydlet,aby bylo dost bytů. I tak Hradec zůstal perlou.
petr stejskal
15.7.2015 21:46
Já sám pocházím z Jablonce nad Nisou. Tam jsem se v roce 1945 narodil a chodil do školky,do školy, na sáňky. Stavěl jsem sněhuláky. V té době tam bylo sněhu dostatek. V létě do lesa na maliny a i na výlety. Nejprve s mamkou,později i s panem učitelem. Jeden z prvních mých důležitých výletů bylo samozřejmě ZOO Liberec. Nejstarší ZOO v Čechách. Potom třeba do Frýdlantu v Čechách,do Hejnice nebo Libverdy.Potom i výlety s kamarády ze školy. V naší škole nebyla tělocvična a tak se chodilo za přehradu do bývalého hotelu Břízky. Jo,zapoměl jsem dodat,že v tom mém dětství ta část jablonce byla samostatným městysem,jmenovalo se to Mšeno nad Nisou. A Mšeno zůstalo celý život mým Mšenem. Sice jsem se ve svých 13 letech z tohoto místa odstěhoval do rodného kraje mých rodičů, na Hradecko,přesto jsem se rád zas a znovu vracel do mšena,které ale už bylo součástí jablonce. Velkou část Mšena zbourali a postavili tam jedno z jabloneckých sídlišť.
petr stejskal
15.7.2015 21:33
nepovede se pokaždé,že se najde někdo,kdo takhle krásně mluví o svém rodné městě. Je to láska ke stavbičkám,k ulčkám i zapadlým koutům milého města. Nebo třeba i jen malou vesničku takhle něžně popíše.
Marie Magdalena Klosová
15.12.2014 21:42
V Bohumíně jsem začínala učit na gymnáziu.Jen pár měsíců do mateřské.Tenkrát jsem znala jen cestu z nádraží do školy a zpět.Budu se tam muset zajet podívat,asi to tam vypadá pěkně,vydařená procházka tomu nasvědčuje.
Hana Práglová
7.3.2014 20:53
Mirku,Penzion ve věži opravdu není ani pro pány,ani pro seniory.I když nikomu z nich to není zakázáno.Je to bývalý vodojem,který dlouhá léta stál ladem.Protže hned vedle bylo vystavěno sportovní centrum a hlavně aquapark,naší chytří lidé uvažovali co vodojemem.A vymysleli Penzion. Jeho název vymysleli sami občané formou anketyJje to vlastně hotel s restaurací a "rozhlednou".Ubytování využívají hlavně vzácnější návštěvy,ale nejvíc snad Poláci.S noclehem máš totiž možnost využít zdarma celodenní pobyt v bazénu.A protože oni žádný bazén poblíž neměli(nevím,zda už mají-uvažovali o výstavbě),tak se jim vyplatilo se zde ubytovat.Pokud se někdo z vás do Bohumína někdy dostane,ráda mu udělám průvodce městem i s návštěvou Penzionu ve věži.
Miroslav Štorch
7.3.2014 16:16
Moc hezky napsaný článek - jako virtuální prohlídka od nádraží. Pěkné fotografie a komentáře. Měl jsem podobný název mého článku o České Třebové, ale redakce i60.cz mi ho změnila na jiný, aby to asi neznělo stejně :-) Zaujal mne penzion ve věži. To vypadá jako bývalá vodárenská věž nebo vodojem? To asi nebude penzion pro svobodné pány 8-) Penzion pro důchodce to asi nebude. Díval jsem sed na cenu 780,- Kč za dvoulůžkový pokoj na noc není tak moc. http://vevezi.hotel.cz/
Jaroslava Handlová
5.3.2014 22:40
Záživná forma vyprávění - to se mi líbí. Příjemná a dlouhá procházka Bohumínem, vyšperkovaná zajímavými informacemi. Hanko, děkuji
Olga Štolbová
5.3.2014 19:47
Hani, jsi šikovná průvodkyně, ode mne dostáváš jedničku. Tvé město se mi líbí, je tu hezky. Ještě nevím jestli mám Bohumín milovat, ale nenávidět ho určitě nebudu, vždyť tady bydlíš Ty a Helenka Červenka, jak by tu mohlo být nedobře. Díky...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA