Jak vyhnat mušku vinnou?

Jak vyhnat mušku vinnou?

2. 7. 2014

Jednoho dne se probudíte a máte spolubydlící. Bytem poletují v desítkách octomilky a vám nezbývá, než jim stále mávat, kdykoliv letí kolem hlavy, občas jim zatleskat ve snaze některou zlikvidovat. Asi se jim to moc líbí, protože zvou na zábavu další jedince a společně vám začínají znepříjemňovat domácí pohodu.

Na internetu jsem vyhledala zaručený návod na likvidaci dotěrného hmyzu. Do nádoby jsem dala octovou vodu a kyselou past postavila na místo, kde jich bylo nejvíce. Po delší době talíř mohl konkurovat trikové scéně římských zápasů. Po okraji byly namačkány mušky jedna vedle druhé a  zíraly jak dopadne drama pod nimi. Uprostřed arény byla jedna utonulá oběť a další na cestě je zkáze. Za další hodinu se počet obětí nezvýšil. Průzkumnice se pravdopodobně zařadila mezi diváky nebo odlétla varovat příbuzné.

Večer jsem otevřela láhev vína a než jsem stačila ochutnat, předběhlo mě několi okřídlených "kamikaze", vrhajících se střemhlav do nápoje. Přešla mě chuť vyhánět nežádoucí příměsi a obětovala jsem sklenici nezvaným hostům, dávajícím přednost kvalitnímu moku před nechutným octem. 

Přítel mi doporučil pokračovat ve výzkumu likvidace octomilek testováním účinnosti dalších dostupných značkových vín a zveřejnit výsledky zkoumání. 

Můj fígl na mušku vinnou - kvalitní víno! (Nebo zbytek piva, dle výzkumu milovníků chmelového moku).

Můj fígl
Autor: Redakce
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
I hmyz je vybíravý.
Zdenka Jírová
I mezi hmyz se zřejmě vtěsnala reklama na dobré pití. Kdo by dneska pil octovou vodu, když si může zamlsat kvalitní víno, protože v tom nekvalitním je asi také octová voda.
Milada Salajková
Mušky, pavoučci! Byla jsem z nich tak zničená, že jsem je pokropila lakem na vlasy. Objevili se po týdnu, koupila jsem Biolit a vedu s nimi válku.
Zuzana Pivcová
Kéž by to bylo tak účinné jako vtipné! Díky, vyzkouším.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%