Ilustrační foto: pixabay.com
Kouzlo časů minulých: hudba syčí z trouby ven
8. 7. 2020Gramofon. Potkal jsem se s ním před pár lety v jedné restauraci na Slovensku, hned mne vybídl, abych zavzpomínal na svá mladá léta s hudbou. V uších mně začala znít hudba, která se z něj linula v naší rodině téměř nepřetržitě. Na "desky" muselo být, i když na chleba nebylo.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
11.7.2020 07:26
Gramofon měl své kouzlo, děda miloval hudbu a tanec, od tanečních písní, až po operetky a operety. Snad všechny tyhle desky měl a já poctivě točila klikou, když ubýval hlas. Krásná vzpomínka, velké díky pane Kašíku.
Zdenka Jírová
8.7.2020 23:39
Vytvořil jste vtipnou vzpomínku na písně vašeho mládí. Já jsem momentálně ve výhodě - nemusím nijak moc lovit v paměti, protože písničky mého mládí se hrají stále a v poslední době jsou i módní, například Oči máš sněhem zaváté s Karlem Gottem jsem poslouchala asi v 16 letech a Karel na ni vzpomínal, tak se hrála i teď.
Růžena Kuželková
8.7.2020 15:48
PaneJjaroslave, klobouk dolů,tak seskládat písničky,to je nádhera - budou další??? Děkuji
Lenka Kočandrlová
8.7.2020 14:07
To byla jiná generace,já vzpomínám na zcela jiné skladby....Z podobných "vykopávek" jsme si dělali leda legraci.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA