Jak jsem pozbyl zdravého rozumu
23. 7. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zuzana Pivcová
23.7.2014 10:31
Stav rozumu se narozdíl od různých tělesných orgánů nedá vyšetřit, rozum nerovná se mozek. Výroky jako Měj rozum, Ztratila rozum, To odporuje zdravému rozumu jsem slýchala vždy v souvislosti s tím, že mé chování nesplynulo s v té době platnými společenskými normami. Tedy rozum je většinou vnímán jako ukázněný projev bez "výstřelků". Podobně jako Jana říkám, že pro mě jsou cenné jiné indicie, než co by mi velel zdravý rozum.Ten jsem ztratila už hodně dávno, nebo jsem ho spíš nikdy neměla. A asi proto si dobře rozumím s Jiřím. :-)
Jana Šenbergerová
22.7.2014 22:52
Moc pěkný článek! Jenže háček je v tom, že nám záleží na zdraví, tedy i na zdravém rozumu. S naším zdravím to moc valné není, takže spoléhat na to, že je na tom náš rozum lépe než tělo, je dosti pošetilé. Dát na srdce nebo na "nějakou intuici" je většinou pokládáno za čiré bláznovství.
Díky selskému rozumu, srdci a intuici žiji docela v pohodě. Zdravý rozum s radostí přenechám těm, kteří se bez něho neobejdou. :-)
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA