Zdravé karbanátky z červené čočky
FOTO: autorka

Zdravé karbanátky z červené čočky

31. 7. 2017

Už nevíte, co chutného připravit svému muži či vnoučatům, které máte na prázdninách? Vyzkoušejte karbanátky z červené čočky. Jsou chutné a navíc zdravé!

Budete potřebovat:

červenou čočku, strouhanku, vajíčko, hořčici, kečup, mladou cibulku, česnek, petrželku, majoránku, sůl, pepř, olej

Jak na to?

Půl kila červené čočky (porce pro čtyři osoby) vaříme do měkka cca 10 minut. Po vychladnutí vmícháme do čočky půl hrnku strouhanky, rozklepneme vajíčko, jednu polévkovou lžíci hořčice, jednu kečupu, jednu či dvě mladé cibulky, jeden větší stroužek česneku a bylinky, například majoránku, petrželku, ale já dávám i tymián. Posolíme a popepříme dle chuti.

Pořádně promícháme a v dlaních uděláme malé placičky (je dobré si předem namočit ruce do vody, aby se hmota nelepila na ruce). Do rozpáleného oleje (já používám olivový) vkládáme placičky a pečeme do zlatova jako karbanátky masové.

Tyto jsou zdravé a u nás je jedí i chlapi. Dětem jako přílohu dáváme bramborovou kaši, dospěláci jedí karbanátky s čerstvým chlebem, anebo jen s hlávkovým či zeleninovým salátem.

Vyzkoušejte, pochutnáte si.

 

Z archivu - náš portál obsahuje více než 6 000 čtenářských příspěvků, nejrůznějších příběhů ze života, vzpomínek, ale i cestovatelských tipů, rad či gastronomických receptů. Připomeňme si vybrané příspěvky, které obohatily tento portál. Patří k nim i tento, který jste si právě přečetli.

recepty
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Recept se mi líbí, vyzkouším ho.
Zdenka Jírová
Dobrý nápad, zkusím to také.
Marcela Zvadová
už se na ně těším,mňam
Renata Zadražilová
vyzkoušela jsem podle vašeho receptu a bylo to vynikající!
Milada Salajková
Červená čočka je výborna na zahuštění guláše.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 46. týden

Co se děje na podzim v přírodě? Tak právě o tom je vědomostní kvíz tohoto týdne. Kolik tentokrát získáte bodů?