Jak tichý stín,
co touží něco říct,
teď bolíš míň
a jindy zase víc,
svíráš mě dál
jak kytku svatební,
jak prázdný sál
pro smutek příštích dní.
Vím, jsi tu rád
s tou vůní prokletou,
co víc si přát,
než kytky odkvetou,
vábíš mě dál
jak karty rozdané,
jak karneval
pro listí spadané.
Vím, jsi tu rád
10. 8. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Zdeňka Vítková
11.8.2014 15:21
Zuzi,velmi ráda čtu tvoje verše,ale sama je psát neumím,třeba do ještě někdy doženu.V mládí jsem něco vytvořila,ale nevím, kde je tomu konec.
Zase sem s radostí nakouknu !
Helenka Vambleki
10.8.2014 18:39
Jako vždy - nádhera. Já obdobně jako Jana, když jsem byla sama, básnila jsem........deset let žiju ve spokojeném harmonickém vztahu a neventiluju :) Ale v šuplíku toho je přehršel, tak občas opráším a pouštím do světa :)
Jiří Libánský
10.8.2014 15:34
V těch verších je život sám. Bez přikrášlování a fabulací. Ta obrovská fantazie je jen a jen ve způsobu vyjádření. V tom je ta nevšední síla.
Jana Šenbergerová
10.8.2014 11:07
Asi to tak nějak bude, Oli. Mně nebývalo smutno, ani když jsem byla sama. Mnohem víc jsem psala. Teď si párový život užívám a nemám potřebu cokoliv ventilovat.
Zuzčiny verše jsou neskutečně univerzální pro vyjádření pocitů kohokoliv, ale z jazykového hlediska naprosto nedostižné. Je v nich nadčasový rozměr a mohou oslovit lidi každého věku. Prostě poezie čistá jako lesní studánka a hluboká jako tůň.
Olga Štolbová
10.8.2014 09:43
Úžasná - jako všechny, ale moc by mě zajímalo jestli právě v té chvíli kdy se báseň rodí, jsi také plná smutku, nebo jindy radosti či vášně. Možná se mi všichni budete smát, o tomhle přemýšlím často a trochu závidím. Když je mi smutno, zabalím se do svého smutku celá a Vy všichni, Múzou políbení, se z toho asi umíte vypsat.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 44. týden
V úterý 5. listopadu proběhnou ve Spojených státech amerických prezidentské volby. Tématem kvízu tohoto týdne budou nejen američtí prezidenti, ale i zajímavosti z USA.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Necháváte se před sezónou chřipek a covidu očkovat?
Ano, mám očkování proti chřipce i covidu
Ano, nechávám se očkovat proti chřipce, proti covidu už ne
Ano, nechávám se očkovat proti covidu, proti chřipce ne
Nechával(a) jsem se očkovat, ale už to nedělám, nepomáhá to
Ne, neočkuji se ani proti chřipce, ani proti covidu