Provence, Provence!
V Arles. FOTO: Poskytnuto z archivu M.M. Klosové

Provence, Provence!

29. 6. 2022

Výbuch světla a barev. Trhy a vinice. Barvy a vůně. Slunečnice a levandulové opojení. Provedu vás. Neověřujte v příručkách a slovnících. Je to "má Provence", její doteky, mé pocity. Pocity a zážitky, které se dostanou pod kůži a zůstanou na celý život.

cestování dovolená Francie
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Divišová
Krásná procházka památkami a přírodou v Provence. Byla jsem tam v devadesátých letech na delším poznávacím zájezdu, projeli jsme celé Azurové pobřeží, od Monaca po Marseille. Všude jsme měli dost času a úžasnou průvodkyni dr. Bryndovou, která nám poskytovala mnoho zajímavých informací. Byl to zážitek, na který do dnešního dne ráda vzpomínám. Taky jsem ráda, že jsem byla tehdy podstatně mladší a mohla tak náročný zájezd absolvovat. I pro mne je to jeden z nejkrásnějších koutů Evropy. Děkuju .
Helena Přibilová
Děkuji za moc hezký článek o Provence, jednom z nejkrásnějších koutů Francie. V devadesátých letech jsme tam byli s manželem čtyřikrát na pracovních pobytech, díky nimž jsme měli možnost poznat mnohá nádherná místa na Azurovém pobřeží. Často se ve svých vzpomínkách na tato místa vracíme.
Alena Vávrová
Jsem ráda, že mezitím se mi podařilo Provence také navštívit a že jsem nedávno náhodou viděla Marii v TV v pořadu Poklad z půdy ;-)).
Jan Zelenka
Krásné, krásné. Na svých cestách Středomořím jsme se do Francie skoro nedostali. byla to škoda. Poutavě popsané!
Marie Měchurová
Kdo jednou navštíví Provence, bude se tam chtít vrátit. Děkuju za připomenutí krásných zážitků.
Květa Řičánková
Byla jsem v Provence s rodinou před 8 lety. Poznávali jsme málo navštěvovanou část,malé městečka ale moc pěkné, také jsme navštívili Avignon.Ubytovní jsme byli typickém kamenném domečku mezi vinohrady a poli levandule s nádherným výhledem -stál na kopečku.Bylo v něm moc příjemně,teď by se hodil.
Anna Potůčková
Hezký článek, na chvíli jsem se tam virtuálně nyní ocitla také :-).
Blanka Lazarová
Pěkné, díky za vyvolání krásných vzpomínek na Provence. Je tam moc krásně.
Marie Ženatová
Díky za hezkou připomínku. Akvadukt byl postaven 108 let před n. l. a vedla se jím voda do vzdáleného města - byl to pro nás všechny přímo stavitelský skvost - náš průvodce nám tehdy říkal, že je to druhá nejnavštěvovanější památka ve Francii. Ovšem celá Francie byla pro nás v roce 1991 přímo exotikou subtropické oblasti*
Dana Puchalská
Dokončení... I když jen virtuálně po Provence. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

19%