V Arles. FOTO: Poskytnuto z archivu M.M. Klosové
Provence, Provence!
29. 6. 2022Výbuch světla a barev. Trhy a vinice. Barvy a vůně. Slunečnice a levandulové opojení. Provedu vás. Neověřujte v příručkách a slovnících. Je to "má Provence", její doteky, mé pocity. Pocity a zážitky, které se dostanou pod kůži a zůstanou na celý život.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dana Divišová
1.7.2022 22:02
Krásná procházka památkami a přírodou v Provence. Byla jsem tam v devadesátých letech na delším poznávacím zájezdu, projeli jsme celé Azurové pobřeží, od Monaca po Marseille. Všude jsme měli dost času a úžasnou průvodkyni dr. Bryndovou, která nám poskytovala mnoho zajímavých informací. Byl to zážitek, na který do dnešního dne ráda vzpomínám. Taky jsem ráda, že jsem byla tehdy podstatně mladší a mohla tak náročný zájezd absolvovat. I pro mne je to jeden z nejkrásnějších koutů Evropy. Děkuju .
Helena Přibilová
30.6.2022 21:15
Děkuji za moc hezký článek o Provence, jednom z nejkrásnějších koutů Francie. V devadesátých letech jsme tam byli s manželem čtyřikrát na pracovních pobytech, díky nimž jsme měli možnost poznat mnohá nádherná místa na Azurovém pobřeží. Často se ve svých vzpomínkách na tato místa vracíme.
Alena Vávrová
30.6.2022 15:02
Jsem ráda, že mezitím se mi podařilo Provence také navštívit a že jsem nedávno náhodou viděla Marii v TV v pořadu Poklad z půdy ;-)).
Jan Zelenka
30.6.2022 13:10
Krásné, krásné. Na svých cestách Středomořím jsme se do Francie skoro nedostali. byla to škoda. Poutavě popsané!
Marie Měchurová
30.6.2022 10:07
Kdo jednou navštíví Provence, bude se tam chtít vrátit. Děkuju za připomenutí krásných zážitků.
Květa Řičánková
29.6.2022 21:01
Byla jsem v Provence s rodinou před 8 lety. Poznávali jsme málo navštěvovanou část,malé městečka ale moc pěkné, také jsme navštívili Avignon.Ubytovní jsme byli typickém kamenném domečku mezi vinohrady a poli levandule s nádherným výhledem -stál na kopečku.Bylo v něm moc příjemně,teď by se hodil.
Blanka Lazarová
29.6.2022 15:46
Pěkné, díky za vyvolání krásných vzpomínek na Provence. Je tam moc krásně.
Marie Ženatová
29.6.2022 13:30
Díky za hezkou připomínku. Akvadukt byl postaven 108 let před n. l. a vedla se jím voda do vzdáleného města - byl to pro nás všechny přímo stavitelský skvost - náš průvodce nám tehdy říkal, že je to druhá nejnavštěvovanější památka ve Francii. Ovšem celá Francie byla pro nás v roce 1991 přímo exotikou subtropické oblasti*
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA