Hledáme nejlepší pokrm z hub.
Houbaři, kuchaři, ukažte se!

Hledáme nejlepší pokrm z hub.
Houbaři, kuchaři, ukažte se!

12. 8. 2014

Houbové rizoto, ragú z hub, houbové karbanátky, omáčka z lišek, bedla v trojobalu. Zkrátka, houby se dají zpracovat na stovky způsobů. Jak nejraději připravujete houby vy? Máte nějaký originální recept na pokrm z hub? Napište jej do rubriky Můj recept v sekci Gastronomie, vyhrát můžete skvělou kuchařku!

Díky častým dešťům a teplému počasí konečně začaly pořádně růst houby, v některých oblastech houbaři nosí z lesa doslova koše čerstvých hřibů, suchohřibů, kovářů, ale i kozáků či křemenáčů. Většinou lidé houby suší, ale také nakládají, zavařují či zamrazují. Pro někoho sice bývají pokrmy z hub hůře stravitelné, ovšem každý kuchař potvrdí, že výrazná chuť a vůně čerstvých i sušených hub dokáží vykouzlit z jídel vynikající pochoutky. 

Češi patří vůbec k nejvášnivějším houbařům na světě, mnozí houbaři neváhají vyrazit do lesa ještě před rozbřeskem, aby jejich "místečka" v lese konkurenti nevysbírali. Věříme, že i mezi čtenáři magazínu i60 je mnoho houbařů, ale také vynikajících kuchařů. Prozraďte nám, jak houby zpracováváte, jaké pochoutky připravujete z hub. Pošlete nám svůj recept na jakýkoli pokrm či přílohu z hub. Nejzajímavější recept oceníme "nejlepší českou kuchařkou všech dob" od Marie Janků-Sandtnerové, kterou nám věnovala mediální společnost Albatros Media a.s. - nakladatelství XYZ.

Pravidla soutěže

Recept musí být na portál i60.cz vložen prostřednictvím čtenářského profilu (Můj profil), kde označíte rubriku Můj recept. Součástí receptu musí být i fotografie - tedy tentokrát musíte váš pokrm z hub uvařit a pak také vyfotit a fotografii přiložit k receptu. Ve svém profilu vytvoříte novou fotogalerii, do níž fotku či fotky na šířku uložíte a pak po sepsání receptu připojíte k příspěvku. Pokud vám fotografie nepůjde přiložit, můžete ji poslat na adresu i60@i60.cz a jako předmět mailu uveďte "soutěž-houby".

Redakce ocení kuchařskou knihou autora receptu, který bude něčím originální a který si zároveň získá zájem čtenářů v diskuzi u článku. Kritériem tedy bude nejen obsah samotného receptu, posuzovaný členy redakce, ale i počet "příznivců" a ohlasů uvařeného pokrmu.

Své recepty nám posílejte nejpozději do 5. září, vítěze vyhlásí redakce v neděli 7. září 2014.

Těšíme se na vaše recepty! Vzhůru do lesa, ale pozor, sbírejte jen ty jedlé!

houby recepty
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Mičová
HOUBOVÁ ROLÁDA JESENICKÁ Suroviny : 500 g mletého masa 500 g čerstvých hub 6 vajec 0,5 dl vody strouhanka, sůl, pepř, majoránka, česnek, cibule,kmín, hrášek, paprika, příp. kukuřice, zelená petržel, máslo Postup : mleté maso našleháme s trochou vody, solí, pepřem, majoránkou, 3 vejci, cibulí a česnekem. Prohněteme a přidáme strouhanku. než se trochu odleží, připravíme si nádivku z očištěných hub, které podusíme se solí, kmínem, česnekem. Přidáme trochu másla, 3 vejce a usmažíme. Vzniklou hmotu smícháme s hráškem, barevnou paprikou, případně kukuřicí a petrželkou. Masovou směs rozprostřeme na alobal tak, že vznikne jakási placka na níž rovnoměrně rozložíme houbovou nádivku a srolujeme. Zabalenou roládu podlijeme vodou a pečeme asi 40 minut. Nakonec alobal rozevřeme a pečeme asi ještě 10 minut prudčeji, aby se vytvořila " krusta". Podáváme s bramborem, zeleninou nebo jen tak s chlebem. Dobrou chuť!
Milada Salajková
U nás kraloval houbový guláš. Zavařené čiruvky v cibuli, krásně zrosolovatí a je to mňamka.
Eva Balúchová
U nás vede praženice a smažené houby v trojobalu.Letos jich je hodně,tak mrazím,dávám do octa a udělala jsem houbovou čalamádu na topinky.
Olga Štolbová
Nevíme kdy a jestli vůbec houby budou, takže termín soutěže bych navrhovala spíš do konce září. Na nové recepty se také těším, jen pište a foťte. Já mimo obvyklé smaženice, také ráda houbové karbanátky.
Hana Práglová
Ráda bych uvařila,ale houby u nás ještě nerostou.Třeba stihnout vyrůst
Hana Práglová
Ráda bych uvařila,ale houby u nás ještě nerostou.Třeba stihnout vyrůst
Libuše Křapová
A co takhle houbový guláš, kuře na houbách, houbová omeleta? :)
Jiřina Topolová
Mám moc ráda houbové rizoto nebo také kubu s houbami, tedy kroupy s houbammi a česnekem. No, už se těším na nové houbové recepty.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 15. týden

Uplynulou sobotu proběhll 34. ročník vyhlašování cen České hudební akademie Anděl. Ve vědomostním kvízu tohoto týdne si budete moci otestovat, jak znáte současnou českou hudební scénu. Zabrousíme ale také trochu do historie...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Digitalizace postupně prostupuje všemi státními úřady. Jak jste na tom vy - využíváte možnost vyřizování nejrůznějších žádostí on-line (pomocí počítače či mobilu), anebo raději navštěvujete úřady osobně?

Pokud to jde, vyřizuji vše "on-line"

20%

Snažím se vyřizovat věci "on-line", ale ne vždy se mi to daří

20%

Nevím, neumím na to odpovědět

19%

Mám radši osobní vyřizování záležitostí na úřadech

20%

On-line nevyřizuji nic, je to pro mě složité

21%