
Bašta z masáků, z jedlé
muchomůrky růžovky
17. 8. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Dagmar Králová
7.7.2016 21:54
Díky za prima recept. Také nějaké na masáky používám a nedávno jsem je sbírala a fotografovala.
Ladislava Jankovská
25.8.2014 08:50
Na držtkovou používám kotrč, snese hrubší zacházení. Na baštu z masáků bych jako náhradu použila žampiony. Ani já je neznala, naučila mě je sbírat moje švagrová. Dobře je znala, doma je léta sbírali. Také nacházíme červivé, ale většina jde vykrájet. Vykkrajujeme je v lese, ostatně jako ostatní houby, neboť než obejdeme les, houby v koši jsou ještě více prolezlé. Sbíráme i bedly a smažím je jako řízky, ale i přírodní na másle, pak vykapou na papírové utěrce. Nohy suším a pak používám na houbový vývar. V něm pak vařím třeba krupky na Černého Kubu. Moje babička sbírala holubinky s klobouky různě červenými až vínovými, vždy ochutnala, zda nepálí. I já jsem si párkrát spálila jazyk, ale u této barvy je to spolehlivé. Ráda bych sbírala i další druhy, třeba zelánky a další, ale musel by se mnou jít zkušený houbař a uvařenou houbu pak sníst.Zdravím všechny.
Jana Šenbergerová
18.8.2014 21:52
Růžovka je velmi dobrá houba. Než jsem se vdala, vůbec jsem ji neznala. Poprvé jsem ji jedla u své tchýně, která sbírala kdeco. Většinu toho, co donesla domů v košíku, bych nechala v lese. Ona je všechny znala a uměla je chutně připravit.
Olga Štolbová
18.8.2014 12:13
Ani já masáky nesbírám, hlavně proto, že jsou to nejvíc červivé houby. Myslím,že se ani splést nedá, ale ještě nikdy jsem nepotkala růžovku, aby nebyla prolezlá červíky, nebo mám takovou smůlu?
Eva Balúchová
17.8.2014 21:06
Taky masáky nesbírám i když jste je krásně popsala,teď už bych je asi i poznala.
Já jenom praváky,kozáky,křemenáče a kuřátka.Vyzkouším váš recept s praváků,sice to bude jiná vůně,ale myslím,že si taky pochutnám.
Růžena Antlová
17.8.2014 13:18
jsem jedna z těch co se růžovky bojí sbírat ,právě jsem se vrátila z lesa je plný les růžovek opravdu kdybych vzala kolečka byla by za chvilku plná. Někdo je obaluje jako řízek já dávám přednost pravákům jankům suchohřibům kovaříkům a dnes jsem našla k pravákům dokonce první kuřátka. Na talířku vaše mňamka vypadá báječně . Příště si jich pár do košíku dám a recept vyzkouším .
Libuše Křapová
17.8.2014 08:40
Taky sbírám růžovky. Hodně lidí se jich sice bojí, ale moje dršťkovka z nich jim chutná.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA