Když modrobílá dohořívá

Když modrobílá dohořívá

22. 9. 2014

Ta letní modrobílá,
co slunkem zalívá se,
pomalu odchází nám,
v celé své letní kráse.

Prázdný je trůn,
a podzim nemá práci,
usednout naň, než
odletí tažní ptáci.

Listí barvami hýří,
ustanou letní hrátky,
osiří les i park
a všechny předzahrádky.

To léto odchází,
a tím se loučí s námi,
slunce už nepálí,
jen hřeje vzpomínkami.

A letní lásky chřadnou,
nemajíc další sílu,
a moře tiše pláče,
když potkáš mořskou vílu.

To léto dohořívá,
a jeho modrobílá,
ztrácí se v ranní mlze,
však ubývá jí síla.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
A před námi je zase léta čas ... koloběh života naplnil se zas. Hezká básnička.
Lidmila Nejedlá
Ano, hezky jste napsala, že nám zůstanou vzpomínky na léto, i když nejsou jen hřejivé. Hezké rozloučení.
Jarmila Peerová
I když modrobílá dohořívá,teplé barevné tóny nastupují,mlžné opary ozdobí rána a já chválím Jituško tu příjemnou,milou a něžnou básničku,která mává létu na rozloučenou...napsala jsi to moc pěkně...
Zuzana Pivcová
je to trochu teskné pomyšlení,ale je to zároveň i zákonité, přírodou dané. A Ty se té přírodě umíš moc hezky přiblížit.
Olga Štolbová
Jíťo, krásné rozloučení s létem, ale on ten barevný podzim má také něco do sebe.
Jana Šenbergerová
Už je to tak, Jitko. Obloha bývá zas už černošedá a modrobílou aby člověk hledal. Dnes se u nás úspěšně střídají obě kombinace a mezi nimi občas vykoukne slunko zlatovlasé.
Jitka Chodorová
Děkuji vám děvčata za přízeň ,vaše komentáře mě velice potěšily.
Soňa Prachfeldová
Však letní čas přijde zas, čas proměny je věčný a buďme mu za to vděční ... krásné !
Zdeňka Vítková
Hezké rozloučení s létem Jitko, bude mi také smutno!Zvlášť, když se dívám na moje foto Pálavských vrchů a Mušovských jezer.Třeba až tam brzo na jaře či v létě zase budu koukat brzo ráno na tuhle krásu,pořídím možná nejen nové fotografie,ale třeba mě i něco napadne a podělím se o to i s Vámi všemi.Děkuji redakci za dobrý nápad .
Marie Magdalena Klosová
Právě včera jsem si posteskla,že by jaro,léto mělo trvat déle.Vždyť teprve před nedávnem kvetly kaštany,teď už padají.Je v tom vždy kus melancholie,ať se tomu bráníme nebo ne.Ale je tu i záruka,že se to zase zopakuje.A pak,každé období má svá kouzla.Tak přeji krásné podzimní dny,milá Jitko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 9. týden

Sledovali jste také Mistrovství světa v biatlonu? Pokud ano, tak určitě budete znát odpovědi na kvízové otázky, které se tento týden budou týkat právě biatlonu.

AKTUÁLNÍ ANKETA

Jakou největší výhodu má podle Vás zasílání důchodu na bankovní účet?

Ušetřené finance

21%

Bezpečnost

21%

Pohodlí

19%

Ušetřený čas

20%

Žádnou, důchod si vyzvedávám osobně a neplánuji to měnit

20%