Padlo další tabu: vyšla
knížka o sexu mezi seniory

Padlo další tabu: vyšla
knížka o sexu mezi seniory

24. 9. 2014
láska vztahy a sex
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Kouč nekouč, je to skutečně záležitost jen těch dvou , jejich lásky a jejich možností. Ze všeho se dělá věda až běda a k smíchu .
Zuzana Pivcová
Podle mne je, pojato z psychologického hlediska, jeden z hlavních problémů v tom, že za sex se jaksi stále považuje jen koitální sex, tedy klasická soulož. Pokud dojde v této oblasti v pokročilejším věku k nějakému problému, že se moc nedaří, vznikne z toho dokonalé trauma a je po všem, absolutně po všem. Jenže to, čemu se říká sex, já bych raději řekla intimnosti, je přece daleko víc. Pokud se jedná o vztah lidí, kteří jsou si milí a zároveň i příjemní, určitě se spolu sladí i v pozdějším věku a intimnosti různého, byť třeba částečně "náhradního" rázu, si projevují stále. Nevím, jak dalece poradí nějaký "kouč". Zvlášť, pokud je sám podstatně mladší než klient. Připadá mi to, jako když někdo svobodný, bezdětný (třeba i kněz) radí manželům, jak mají žít. Pouhá teorie. Vlastní život je o něčem jiném. Ať si každá dvojice dělá, co jí vyhovuje. V každém věku. Co je komu dalšímu do toho? Není za co se stydět ani na co si hrát.
Libuše Křapová
Ano,nemít předsudky a zahodit zbytečný stud. Už dávno neplatí, že se o sexu prostě nemluví a starší si ani "nepamatují", o čem to je. A hlavně to může být překvapivá informace pro ty mladé. Byla jsem svědkem toho, jak mladá dívka - myslím, že jí bylo 22let, vážně prohlásila, že lidem nad sedmdesát by se měl sex zakázat zákonem. Doufám, že to myslela aspoň v nadsázce, i když na to v té chvíli nevypadala.
Jana Šenbergerová
Myslím si, že hlavní problém je v tom, že se sex stal jakousi sportovní disciplínou (určitě ne všech, ale mnohých). Kdekdo by chtěl být "vrcholovým" sportovcem. A když na to nemá, tak to vzdá. Zapomíná se na to nejdůležitější, na lásku. Kde je láska, tam se dá řešit všechno. "A úplně nejlepší je ztratit předsudky a dělat vše,co se nám líbí." S tím plně souhlasím.
Marie Magdalena Klosová
Myslím,že mluvit otevřeně i o věcech nejintimnějších,je důležité.Dovedu si představit ostych mnohých dam a pánů v našem "i60"věku.Mají-li pochybnosti,mohou sáhnout po literatuře toho druhu a číst ji nikým nesledováni v soukromí.Nebo naopak se mohou poradit s"koučkou"/to je teď módní název pro poradce či terapeuty v různých oblastech/,jsou-li odvážnější.A úplně nejlepší je ztratit předsudky a dělat vše,co se nám líbí.
Vladka Steinová
Dobrý den,v této zemi, jak hvězda jasná, vyšlo nejen mnoho knih, ale i autorů, kteří nám dávají jistě "užitečné" rady, jak žít. Jak vidím, i v oblasti intimní a nejcitlivější.Poprvé slyším pojem SEX KOUČKA . A ptám se, proč nám ta paní Popupětová alias SEX koučka radí? Nejsem moralista, jsem normální žena a chápu, že mnohé věci dnes již nejsou tabu, ale dotýkat se citlivé oblasti intimního života seniorů mi nepřipadá moc vhodné. Na TO NENÍ ŽÁDNÝ ÚZUS, NA TO NEJSOU PRAVIDLA.Každý senior si jistě svou cestu k sexu najde sám. TAKŽE NEFANDÍM ANI AUTORCE KNIHY PÍ.HOLCOVÉ, ANI nějaké seČx KOUČCE, ANI PANÍ HOFMANOVÉ, kTERÁ JE POD článkem podepsána.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

• Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden

Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...

AKTUÁLNÍ ANKETA

Co vás nejvíce "nabíjí"?

Výlet do jarní přírody

20%

Setkání s přáteli

20%

Kontakt s rodinou

21%

Knihy

19%

Vitamíny

20%