Ilustrační foto: pixabay.com
Naše rodinné stříbro: Dědečkův dort
30. 10. 2020V naší rodině se mu říká "Dědečkův dort Kolo z vozu". Jedná se o mého dědečka z maminčiny strany, který, ač pořádný chlap, vzezřením i silou, měl v rodině mé babičky "přidělenu" starost o kuchyň. Bylo to asi proto, že babička byla "žlučníkářka", a pod jejím vedením kuchyně by rodina strádala.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Marie Magdalena Klosová
7.1.2021 22:48
No to je překvapení !!! Díky za ty milé poznámečky. Znovu opakuji, že tento dort NEMÁ KONKURENCI. Ti, kterým ho nabídnu poprvé, žasnou. Prostě ne nadarmo se jmenuje ZÁZRAK. A stále LEVNÝ! Sice už to není 27.50Kč jako ještě v 80. letech , ale moje penze ostatně už je několikrát vyšší než můj tehdejší plat.
Těsto se musí zpracovat v teplé vodní lázni, aby bylo měkké. A musí se se s ním pracovat RYCHLE, neb MED v něm tuhne. Rozdělím na 6 dílů a než na všechny dojde řada, nechávám je ve vodní lázni. Tak do toho ! mm
Marta Kucharovičová
3.11.2020 08:40
Dobrý deň,
pekne ďakujem za recept. Včera som tortu piekla. Prvý pokus + - dobrý. Nič som nevynechala. Niekde som ale urobila chybu. Cesto som urobila ako prvé. Muselo čakať a neviem, či práve preto sa ťažko vaľkalo. Pridala som vajce, bolo mäkšie, ale nebolo to ono. Takže som upiekla 4 pláty. Celkový výsledok rodine chutil, ale tie pláty ma trápia. Najprv som si myslela, že by som to cesto mala prihriať, aby zmäklo. Ale už som bola unavená. Ak by mi vedela niektorá šikovná cukrárka, ako to vylepšiť, budem vďačná. Vopred ďakujem.
Zdenka Jírová
31.10.2020 00:25
Zajímavý rodinný recept. U nás zase maminka dělala skvělou čokoládovou bábovku. Naštěstí jsem si včas opsala recept , maminka už dávno není, ale bábovku s čokoládovou náplní dělá při svátečních rodinných sešlostí.
Květa Řičánková
30.10.2020 17:20
Peču asi od svých 13 roků,dělám dort nebo i řezy.Recept mám stejný,jen upečený plát před plněním pokapu rumem,nedávám marmeládu.Krém je možné udělat také z másla a karamelového kondenzovaného mléka. Dnes se prodává jako medovník.
Jitka Hašková
30.10.2020 14:08
Vypadá to hezky, ale není to pro mě. Já raději ovoce, zmrzlinu, ořechy a hodně šlehačky. To bych si pochutnala.
Zuzana Pivcová
30.10.2020 10:08
Zdravím Tě, Double M, ani tento někdejší příspěvek Tě nenaláká zpět??
František Matoušek
30.10.2020 10:01
Čtu to dosti opožděně, ale přece. Že bych se do toho pustil já, tak to ani náhodou. Zkusím do toho uvrtat moji ženu. Vypadá to pěkně.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA