Vzpomínka na film
Starci na chmelu
12. 10. 2014
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Hana Rypáčková
17.10.2014 15:21
Nikdy si film nenechám ujít.Také mám krásné vzpomínky na chmelové brigády...Pruhovaná trička...Večery s kytarou.
Soňa Prachfeldová
17.10.2014 13:53
A jsou to takové čisté vzpomínky, my to též nedotáhli do konce, o to je to hezčí...
Vladka Steinová
17.10.2014 13:32
Ano, eskymo bylo velké a dobré, atmosfera báječná.Lásky ke chmelu nějak patřily,i já měla jednu v malé vesničce za Rakovníkem.Láska sice nebyla naplněna, ale stále na ni vzpomínám.
Soňa Prachfeldová
15.10.2014 13:08
A že to eskymo bylo dobré ba přímo vynikající Vladko, I já prožila na chmelu lásku a nechyběly kytary, randění, průšvihy , dnešní doba je odlišná a mladí někdy na to moc doplácí. Mě se líbí dodnes Pepíček Laufer je to frajer ! Moc hezké !
Alena Vávrová
12.10.2014 21:15
Moc hezká vzpomínka, i já mám ten film velice ráda, i když jsem na chmelu nikdy nebyla.
Miroslav Štorch
12.10.2014 12:38
Krásný česká muzikál, ze kterého jsme hrávali na kytary řadu písniček. Na chmel jsme kdysi opravdu jezdili jako studenti, a pak jsem tam jezdil i jako kantor na střední škole :-) Přidávám jeden odkaz na známou písničku se třemi kytarami skupiny Mefisto. http://www.youtube.com/watch?v=LTyT1GQ7XuM
Ať je vám to či není milé - Další písničku Milenci v Texaskách zpívalo duo - dnes dechovkář Josef Zíma a Karel Štědrý http://www.youtube.com/watch?v=OL2wljfapNk - zajímavý videoklip na stejné téma - opravdu s texaskami :-) http://www.youtube.com/watch?v=OL2wljfapNk
Zuzana Pivcová
12.10.2014 10:08
Je to dokonalý film své doby a líbí se dodnes, což o něčem svědčí. Úsměvné je, že dvojice je vyloučena z kolektivu za svůj intimní vztah v 17 letech, což má dnes téměř každý. Přesto ale citový vztah mezi těmi dvěma by asi chtěli prožít i dnešní mladí, i když se naoko tváří, že ne. A nezapomenutelné písničky budou žít i nadále, podobně jako hity ze Semaforu a Walda.
Vladka Steinová
12.10.2014 09:56
Dobrý den, Jitko,děkuji, ano, je to tak, ale žel, je to nenávratně pryč. Mládí mi ale připomíná za pár dní můj sedmnáctiletý vnuk.
Jitka Chodorová
12.10.2014 09:33
Nádhera Vladko,a díky za připomenutí,ten příběh byl tenkrát náš,nás mladých a všichni jsme se ztotožňovali s jeho hlavními hrdiny,nádherné písničky jen podtrhovaly atmosféru chmelové brigády a naše romantické duše snily svůj krásný sen. A sedmnáct nám bylo let...
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 17. týden
Tento týden se budeme ve vědomostním kvízu věnovat vážné hudbě. Jak dobře ji znáte? To uvidíme...
AKTUÁLNÍ ANKETA